Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024

2024 6 22Меркурий и Венера в Рак от 17 юни

Слънце в Рак от 20 юни

Пълнолуние в Козирог на 22 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина в предстоящата седмица е изпъстрена със събития. Триото Венера, Меркурий, Слънце до средата на седмицата е в синхронен летеж във въздушния знак Близнаци, който след това преминава в синхронно плуване във водния Рак. Спринтът им към кардиналния знак е възпрепятстван от почти застиналия в 29 градуса Риби Нептун. Мистичната планета е на прага на огнения Овен. Драматичният момент на преминаване от собствените спокойни води на Риби в предизвикателния огнен знак ще бъде през следващата година. Сега Нептун забавя ход, за да се обърне и на 2 юли да навлезе в ежегодната си пет месечна ретроградна фаза.

В понеделник при изгрев слънце Венера прави квадрат с Нептун. Три часа по-късно навлиза в Рак. Малко след това Меркурий прави квадрат с Нептун и два часа по-късно преминава в Рак. А в ранния следобед двете вътрешни планети се прегръщат съвсем на прага на Рак в началото на първия му градус.

Квадратите на вътрешните планети с планетата на илюзиите е предизвикателство към убедеността в това какво казваме и какво правим. Това пропукване в собствената сигурност води до грешна преценка на хора и обстоятелства, а оттам и до разминаване в очакванията, разочарования, инциденти, често с вода или при водни басейни. Меркурий и Венера заедно в квадрат с Нептун затрудняват общуването, говоренето, слушането, разбирането. Така първата половина на седмицата е период, в който постигането на съгласуваност и договаряне изисква много търпение и воля.

На 20 юни е лятното слънцестоене и началото на астрономическото лято. Слънцето повтаря стъпките на Меркурий и Венера. В четвъртък на 20 юни вечерта е в квадрат с Нептун, а съвсем в края на деня преминава в Рак. Противоречието в квадрата Слънце-Нептун е в носещото истина и светлина, яснота и конкретност, и търсещото завоалирани пътища, измъкване от проблеми и замазващо неблагополучията.

В събота, на 22 юни, ни очаква пълнолуние. Това е първото от двете пълнолуния в Козирог за тази година. Макар и рядко в една година може да има две новолуния или две пълнолуния в един и същи знак. Като първото обикновено е в първия градус на знака, а второто в последния.

Макар и не необичайно, това явление е важно за нас, тъй като знаете че България е под знака на Козирог, а пълнолунията бележат време на важни резултати. Пълнолунието в Козирог издига на пиедестал постиженията, разумът, сериозното отношение към всичко. Картата на пълнолунието с координати София обаче говори точно обратното. Асцендент в Близнаци с Юпитер в първи дом, вързан с тригон към Плутон. Нептун в квадрати към оста на пълнолунието отнема голям процент от силата и решителността на кардиналните знаци. Никаква самостоятелност, външна намеса, непостоянство, изменчивост, показна самонадеяност и повтаряне на стари грешки.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. Партньорството и всичко свързано с него става важна тема в началото на седмицата. Меркурий, Венера и Слънцето, първите двама почти едновременно правят квадрати Нептун, който е на прага на знака ви. Колеги, партньори, включая брачен, съдружници, ви поставят конкретни въпроси, на които трябва да дадете отговор. Пълнолунието слага край на измъкването и изисква точни отговори, и действия. В зоната на дома и семейството се установяват трите планети и дават шанс за укрепване на взаимоотношенията с най-близките. Предстоят ви нови хора да идват в дома ви, и радостни семейни събития.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв седмицата предстои седмица ангажирана с близките и с домашната среда. В понеделник Меркурий и Венера преминават в предходния знак. Квадратът им с Нептун активира вътрешния живот. От подсъзнанието, голямата банка с впечатления и спомени ще изплуват неща, върху които ще се фокусирате в следващите седмица-две. Слънцето също идва в това най-скрито поле в четвъртък. Интуицията става по-активна, паметта по-услужлива, за да направите в сатурновия период на личната си година своята равносметка. Пълнолунието в Козирог е точният момент да бъдете честни със себе си, да отчетете както постиженията,така и неуспехите.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои относително спокойна седмица. Време е за почивка и откъсване от шумотевицата на ежедневието. С Юпитер в полето на партньорството това няма да е лесно, а и в четвъртък и петък Луната е в Стрелец. Скриването на двете вътрешни планети и Слънцето в зоната на тайните ще ви помогне да навлезете по-дълбоко,да търсите и намирате отговори по важни за вас въпроси. В събота, 22 юни, е първото от двете пълнолуния в Козирог. То се разполага по оста на финансите и ще задейства процеси, на които трябва да обърнете внимание както сега, така и през следващия месец.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои подвижна седмица. Триото планети играят важна роля в общуването с околните. Луната е в срещуположния знак Скорпион от понеделник преди обед, заставайки срещу Марс от вашия знак. Ще ви се налага често да влизате в обяснителен режим, за неща, които сте казали или направили. Остро и предизвикателно поведение няма да ви е в помощ. Както и измъкване по нептуниански. Активността в зоната на комуникациите и активното общуване в близкия кръг от хора ви прави интересен събеседник и желан партньор. Пълнолунието в Козирог в събота, на 22 юни, ви насочва към равносметка за постигнатото, но и изисква поставяне на нови цели.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстои подвижна седмица. В понеделник Венера и Меркурий отиват в Рак. По пътя към зоната на желанията, приятелството и подкрепата те се натъкват на квадрата си с Нептун. Неяснота и неопределеност не са състояния, които търпите дълго време. Аспектите на вътрешните планети са краткотрайни. В сряда не пропускайте важна среща с партньор, съдружник, работодател. Пускайте в ход фантазия и оригинални идеи. В четвъртък Слънцето отива във водния знак за близо месец напред. Време за разширяване на кръга от приятели, за общи начинания, за работа по благотворителна кауза или нов проект на екипа. Пълнолунието в Козирог дава импулс за равносметка на личния ви живот. Същото изисква и Сатурн от зоната на партньорството.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог през тази седмица работата в екип и вътрегрупови проблеми ще бъдат в центъра на вниманието. Вътрешните планети и Слънцето се настаняват в зоната на партньорството. Всяка от тях преминава през напрегната комуникация с Нептун от хлъзгавите Риби. Квадратурите провокират и предизвикват, но едновременно с това създават условия за изясняване на ситуации и решаване на проблеми. В четвъртък Слънцето влиза в срещуположния знак Рак като отбелязва средата на личната ви година, времена преход и промяна на това, което не е оправдало очакванията. В събота, 22 юни, е първото от двете пълнолуния във вашия знак. Пълнолунието е време на реализация и оценка на свършеното. Пълнолуние в меркуриевия период на личната година показва момент за направата на важна житейска крачка.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои претоварена с ангажименти седмица. Стелиумът от планети, който ви правеше център на внимание за околните ви напуска, за да огрее съседния знак Рак. Меркурий и Венера още в понеделник като квадратът им с Нептун ви поставя в особени ситуации на колебание и избор между няколко възможности. Самодоволството, което предизвиква Юпитер от вашия знак, подкрепен от Плутон, може да бъде силно подвеждащо в четвъртък, когато и Слънцето застане в квадрат към Нептун. Пълнолунието в Козирог изисква решителност и обоснована защита на собствена позиция като изкарва на повърхността морално етични въпроси.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни седмицата започва с Луна във Везни, която преди обед в понеделник преминава в Скорпион. Активността в професионалната сфера се усилва с дните до краен предел. В понеделник Меркурий и Венера преминават в полето на кариерата. Квадратите им с Нептун от Риби предизвиква вътрешен смут и неувереност в правилността на взетите решения. Аспектите на двете вътрешни планети са относително краткотрайни. Не бързайте, обмисляйте подробностите на ангажимент или сделка. Решителността на Слънцето, което идва там в четвъртък, също е подложена на изпитание. В събота, 22 юни, е пълнолунието в Рак, което изисква яснота по оста дом, домашни ангажименти и работа, служебни задължения. Ситуацията ще се повтори след месец при юлското пълнолуние, но без съмненията, провокирани от квадрата на Нептун към оста Луна-Слънце.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей началото на седмицата е неспокойно заради професионални ангажименти. Недобре планирани и организирани пътувания могат да ви създадат повече емоции заради неизправни документи. До четвъртък двете вътрешни планети и слънцето влизат в Рак и ще преминат през зоната на здравето и работните отношения за седмица и до месец. Силата на тройката планети ще се прояви в това да си свършите работата по най-добрия възможен начин и да отделите време за заслужена почивка. Плутон от вашия знак ви дава убедеността, че можете да се справите с всичко.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак предстои седмица на първото пълнолуние в срещуположния знак Козирог. В понеделник ви идват гости. Венера до 11 юли, а след нея и Меркурий до 2 юли, ви идват на гости. Преходът на ваша територия е белязан от квадрата им с Нептун от другия воден знак Риби. Безпокойството, което предизвиква квадратът за някои е свързан с обстоятелства в професионалната сфера. Напомняне за неизпълнени ангажименти за други, или прехвърляне на отговорност. На 20 юни, четвъртък, Слънцето идва във вашия знак. Започва новата астрологична година за Рак. В слънчевия период, на 22 юни е пълнолунието в Козирог. Безпокойството, което придружава всяко пълнолуние сега е допълнено от участието на Нептун. Старайте се да запазвате спокойствие във всяка ситуация, можете да разчитате на приятелска подкрепа.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион седмицата започва обещаващо с Луна, която влиза в Скорпион в понеделник преди обед. Венера, а след нея и Меркурий влизат в другия воден знак Рак. Меркурий се задържа там до 2-ри, а Венера до 11 юли, време през което двете планети оказват позитивно влияние върху делата ви. Преди да прекрачат прага на Рак двете вътрешни планети правят квадрат с Нептун от Риби. Фокусът на този напрегнат аспект е в полето на партньорството, където се движи Марс, затова началото на седмицата е неспокойно за отношения с шефове, работодатели, съдружници или брачен партньор. В четвъртък, на 20 юни, Слънцето влиза в Рак и отбелязва началото на юпитеровия период в слънчевата година. Време за напредък и растеж.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби Луната в другия воден знак Скорпион от понеделник преди обед обещава успешна и ползотворна седмица. Венера, след нея Меркурий в понеделник и Слънцето в четвъртък влизат в Рак. Преди да направят тази крачка се препъват в Нептун от вашия знак. Може би става дума за принципи, или за финансови възможности, но каквото и да е емоциите ще надделеят над фактите. Водната енергия настъпва и заплувате в свои води. Пълнолунието в Козирог в събота, първото от двете, е в динамичния марсов период на личната година. Разполага се по оста на желанията и силните емоционални преживявания. Приятелските отношения и обвързаността с други хора са в подкрепа на намеренията ви.

 

Дати на някои астрологични събития

17.06.2024 г в 9:20 ч Венера влиза в Рак

17.06.2024 г в 12:06 ч Меркурий влиза в Рак

20.06.2024 г в 23:50 ч Слънцето влиза в Рак.

22.06.2024 г в 4:07 ч пълнолуние в 1°Козирог

Луната е без курс на:

17.06.2024 9:05 – 17.06.2024 9:38

19.06.2024 19:19 – 19.06.2024 19:31

22.06.2024 1:58 – 22.06.2024 2:08

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Michaela каза,

    Писа на юни 16, 2024 @ 9:39

    Здравейте, Муси – ще ми липсват много вашите прогнози и през това лято ‘24.
    Надявам се, че може да ни представите някоя и друга конкретна прогноза през летните месеци.
    Весело лято и на вас!
    Поздрави,
    Михаела

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    2. gravatar Калоян за Астрознаци при подписване на брак
    3. gravatar Муси Дачева за Астрознаци при подписване на брак
    4. gravatar Калоян за Астрознаци при подписване на брак
    5. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 20-26 май 2024