Седмичен хороскоп 2-8 септември 2024

2024 9 3Плутон отново в Козирог

Новолуние в Дева на 3 септември

Марс и Нептун в квадрат

Марс в Рак от 4 септември

Меркурий в квадрат с Уран

Слънце в опозиция на Сатурн

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Като всяко хубаво нещо лятото бързо премина. Да си пожелаем „циганско лято“, топла есен и мека зима.

В първата седмица на септември, която като работна такава е доста кратка, има интересни астрологични събития. Началото полага Плутон, който ретрограден се завръща в Козирог на 2 септември, в 2:07 ч. Последно навлизане в кардиналния знак, в който влезе малката, но мощна планета, през януари 2008 година, началото на ипотечната криза, която обхвана голяма част от света като повлече крак на поредица от други кризи.. Няма да има време да разгърне своето тайно и подмолно, преобръщащо съдбите на хората влияние. На 12 октомври се обръща в 29-я градус на Козирог, най-нападателния и хаплив, и на 19 ноември напуска за столетия напред земния знак. Плутон в Козирог диригент на мощен оркестър, дърпа конците на много хора и процеси, а предстоят избори у нас и там, откъдето дърпат конците на нашите управници.

Най-значимото събитие за седмицата е новолунието в Дева във вторник, 3 септември. Преди изгрева Луната настига Слънцето в 11 градус на Дева. Това определя понеделник, денят преди новолунието, като ден за разчистване,измитане, освобождаване от старото, изживяното, непотребното, за да се даде път на новите семена да покълнат и поникнат. На територията на най-работливия и организиран знак срещата на светилата подсеща, насочва, подритва мързеливите понякога да се размърдат и почистят около себе си. Чистофайницата Дева не остава никой да се размотава без работа като самата тя върши по-голямата част. По-чисто, по-здравословно, по-ефективно. Рационалният подход на Девата е пословичен, всичко трябва да е добре обмислено, прецизно планирано и качествено изпълнено. И не заобикаляйте закони и правила, защото отсреща от Риби наблюдава строго ретроградния Сатурн. Който не си е свършил добре работата, ще я върши отново.

Почти едновременно с новолунието става точен квадратът на Марс и Нептун в 29-я градус на Близнаци-Риби. Аспектите на външните планети са бавни и действат продължително време. Този бълбука и набира сила поне от седмица, и ще продължи още толкова. Последният беше на 28 декември 2023 година, с Марс в Стрелец, а точно същият с Марс в Близнаци, по-рано през март. Марс в Близнаци е активен и нападателен, особено в говоренето. Кара хората, силно повлияни от него, да бъдат много директни, да казват това, което мислят и чувстват, без да преценяват последиците. Нептун в Риби обратно, пасивен наблюдател, който изчаква подходящия момент, доверявайки се на интуицията си. Сега животът ги поставя в конкурентна среда или направо ги хвърля в конфликтна ситуация да премерят сили. Всеки се бори със собствените си оръжия и умения. На фона на новолунието в Дева кой ще победи? Лесно е. Който има добре подработен план и търпение да го следва. Аспектът съпътства предателства, разочарования, а понякога и умишлено нанасяне на вреда. Възможни са хранителни натравяния, активиране на алергии, бум на респираторни заболявания. Инциденти във вода и по вода, с водопреносна мрежа и инсталации, обслужващи водни съоръжения, както и сблъсъци на морски съдове.

На 4 септември, сряда, Венера пресича оста на лунните възли, правейки съвпад ЮЛВ в 6Везни. В тази зона съвпадът има кармичен отенък, който се подсилва от присъствието на Лилит. До края на деня се присламчва и Луната във Везни. Картината се оцветява в наситено червено, когато вечерта Марс премине в кардиналния Рак. Във водния знак планетата воин ще бъде два месеца, до 4 ноември. Тук Марс е в повече неспокоен и раздразнителен. Преди да излезе от Рак, на 3 ноември той застава в точна опозиция с Плутон от Козирог. Интересно ще бъде в началото на ноември.

Уран стана ретрограден в неделя, а в края на тази седмица, в събота, ще му бъде в квадрат директният вече Меркурий. От този пореден конфликтен аспект между планетите на ума ще бъдат засегнати най-вече работещите в IT индустрията, а също така и гилдията на банкерите.

За финал на тази напрегната,но поне кратка работна седмица, в неделя Слънцето застава в ежегодната си опозиция на Сатурн,сега в 16Дева-16Риби. Опозицията е напрегнат аспект, но за разлика от квадрата допуска взаимна допълняемост и съгласуваност. По този начин ни се дава възможност с разум и търпение да стигаме до истината.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои напрегната седмица. Планетният управител е в последния градус на Близнаци и в конфликтен аспект с Нептун. Темата се развива отпреди седмица поне, свързана е с разочарования и скрити нападки. Понеделник е подходящ ден да разчистите натрупаното напрежение с околните като ограничите собствената си активност и бъдете в повече сдържани. Венера от срещуположния знак е също не особено приятелски настроена, а тя там представлява жените, колежки, съдружнички, шефки или помощнички. Новолунието в Дева изисква от вас да сте максимално организирани и съсредоточени в това, което правите. Сряда може да донесе изненади от материален характер.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои седмица на отстояване на собствените принципи и заявяване на рамките на личната ценностна система. Новолунието в Дева изисква максимална чистота, до стерилност. Квадратът на Марс и Нептун в подвижните знаци Близнаци-Риби държи нащрек сетивата ви, особено по отношение информация, която ви е необходима, но част от нея е скрита, тайна или недостъпна. В сряда Марс влиза в Рак за два месеца, до 4 ноември. В скритата зона на слънчевия хороскоп той активира хора и процеси,които не знаете, някои в подкрепа, други в опозиция. В края на седмицата Меркурий от вашия знак прави квадрат с Уран от Телец. Това може да предизвика разстройство в лична техника, грешки в личната кореспонденция, неочаквани ситуации от повреда в техника,на която разчитате. В неделя обсъждайте финансите, особено общите, правете сериозни планове.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои седмица на новолуние в зоната на професионалната изява. Новолунието тук дава ключ към нови теми в кариерата, които да развиете в близко бъдеще. Пожелайте си неща, които са свързани с работата или с най-важния човек в живота ви и се настройвайте за сбъдване в следващите пълнолуния,най-вече в това след половин година в Дева. Квадратът Марс-Нептун може да внесе разногласия и недоверие във връзката. Също така и в отношенията с родственици,когато касае имотни отношения. В края на седмицата, когато Слънцето се изправи срещу Сатурн обсъждайте всичко, което напряга отношенията и противопоставя домашните задължения на служебните такива. Подходящо време за сериозни разговори и семейно планиране.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец седмицата започва обещаващо с Луна в другия земен знак Дева. Във вторник, на 3 септември, е новолунието в Дева, в 11-я градус на знака. Новолуние в марсовия период на личната година, полето на личните отношения е катализатор на връзката, стимулиращ активност и включеност. Интересувайте се какво другият очаква от вас, бъдете отзивчиви и съпричастни. Сряда е чудесен ден за планиране на общи неща, пътуване, почивка,среща с приятели. В четвъртък Венера е по-интригантка отвсякога. Не вземайте всичко за чиста монета. Оставете сериозните разговори за неделя.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстои забележителна седмица. Ежегодното новолуние във вашия знак ще бъде във вторник,на 3 септември, в 11-я градус на Дева. Плутон от понеделник е отново в Козирог. От полето на сърдечните дела той ще изисква повече дълбочина в отношенията, повече взаимна свързаност и доверие. Квадратът на Марс и Нептун обаче е възможно да изкара на показ проблеми в отношенията,които са били скрити или умишлено прикривани. Новолунието във вашия знак е момент за ново начало, за затваряне на една страница в живота и отваряне на нова. Сатурн в отсрещния знак Риби, в зоната на партньорството, е в опозиция и представлява коректив, който ви насочва и с който трябва да се съобразявате.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог седмицата започва с Луна в другия земен знак Дева,отиваща за среща със Слънцето. Понеделник, като ден предноволуние е подходящ за освобождаване, разчистване и пренареждане. В понеделник Плутон се завръща ретрограден в знака ви за последно, и за времето до 19 ноември, когато окончателно ще ви напусне, преминавайки във Водолей. Новолунието в Дева, във вторник 3 септември, в юпитеровия период на личната година, е в полето на новите възможности, духовния напредък и плановете за бъдещето. Използвайте благоприятния период да визуализирате бъдещето си, правете дръзки планове, съставяйте графици и привличайте ресурси за осъществяването им. Заради квадрата Марс-Нептун някои могат сега да изглеждат твърде нереалистични. В професионалната среда се вихри Венера, плетейки заедно с Лилит поредната интрига. Меркурий и Уран са в квадрат, пазете си важните документи, пароли, кодове, пинове и други виртуални ключове.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци темата приключване ще бъде изведена на първо място. Новолунието в Дева е в зоната на корените, основата, която сте съградили, базата, която сте си направили, за да се чувствате комфортно. В понеделник се налага сериозно разчистване, за да може новолунието да внесе нови идеи, нови възможности, нови хора. Намирате се във вододелен период, когато настъпват важни промени. Марс е в края на знака ви. Преди да ви напусне в сряда, в предните дни става точен квадратът му с Нептун. Несигурността, която го съпътства ви прави в повече мнителни и неуверени. В четвъртък попадате в орбитата на някаква интрига с участието на Венера,Лилит и Луната във Везни, близо до ЮЛВ. Меркурий в квадрат с Уран може да ви поднесе изненади на път. В неделя отделете време за семейни разговори и планове.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни предстои нелека седмица. Венера е във вашия знак, пресича оста на лунните възли откъм ЮЛВ. Това прави миналото много живо и натрапващо се дори. Някои стари модели на справяне в трудна ситуация ще придърпват вниманието и сега. Включването на Лилит провокира негативните черти на характера, особено в средата на седмицата, когато и Луната се присъедини към триото. Новолунието в Дева е в скритата зона и затова помага за личностно пречистване, активен вътрешен живот, разговори със себе си и избистряне на ситуациите,в които попадате. В сряда Марс преминава в Рак, в полето на кариерата. Ще се задържи там два месеца, достатъчно време за да разръчка всичко застояло и да ви вкара в по-ярки отношения с шефове и колеги.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей седмицата започва с излизането на ретроградния Плутон от знака ви. На някои може да се отрази успокояващо, но това е само до 19 ноември, когато отново ще дойде и ще заседне за дълго време. Новолунието в Дева осветява проблеми по темата финанси и материална подкрепа отвън. Опозицията на Сатурн към него поставя много въпроси от правно естество и изискване за спазване на правила и закони. Квадратът Марс-Нептун може да внесе нотки на недоверие между роднини и близки на сърцето ви хора. В края на седмицата планетният управител е в квадрат с Меркурий, което създава напрежение в отношенията с родственици, но и условия за аварии с техника. В празничните дни пътувайте, бъдете сред интересни хора, разширявайте кръгозора си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак предстои подвижна седмица. Новолунието в Дева ви прави много комуникативни. Подтиква към срещи, разговори, четене, писане, пътуване на кратки разстояния. Роднини, съседи и приятели изискват повече внимание. Квадратът на Марс и Нептун подсказва напрежение в работната среда, което ще ескалира в следващите дни, правейки ви неволен наблюдател или пряк участник. Още повече,че Марс ви идва на гости в сряда, като ще поостане два месеца, до 4 ноември. Ако досега сте стояли отстрани,то планетата воин ще ви провокира да се включите, билото в дейност, акция, по ваша или чужда инициатива без значение. В домашната среда има раздвижване, женската енергия там е много силна, с всичките и плюсове и минуси. Неделята е подходяща за сериозни разговори и планиране.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион приятелите, компанията, колектива, групата по интереси и т.н. са на преден план. Новолунието в тази зона дава възможност за изчистване на недоразуменията, за създаване на нови приятелства и влизане в нов кръг от хора. Това е и зоната на сбъдване на желанията. На всяко новолуние е добре да се отправят желания към Вселената, но при това в Дева вероятността за отговор е по-голяма. Марс в квадрат с Нептун провокира чувството ви за реализъм и дали сте податливи на внушения и интриги. Двамата планетни управителя навлизат в кардинални знаци. Плутон прави това на заден ход още в понеделник. Марс влиза в Рак в сряда. Ще усетите това като увеличаване на вътрешната сила и самоувереност.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби седмицата започва с Луна в срещуположния знак Дева. В зоната на партньорството е новолунието във вторник, 3 септември. В средата на личната си година сте, в своя меркуриев период, време за промени. Новолунието носи възможности да направите преход, да преминете от едни партньорски отношения, в други, да смените работа, работодател, фирмен партньор. Срещу Нептун от вашия знак в провокативен аспект застава Марс. Някои обстоятелства могат да разклатят доверието ви към някого или нещо. Подсигурете си спокойствие в празничните дни като обърнете внимание на важни за вас документи, ключове, пароли, кодове. Меркурий и Уран ще бъдат в квадрат, а това често води до проблеми с техника и устройства.

Дати на някои астрологични събития

2.09.2024 г в 2:07:49 Плутон ретрограден се завръща в Козирог

3.09.2024 г в 4:55 ч новолуние в 11°Дева

Марс 90 Нептун на 3.09.2024 г в 6:09 ч

На 4.09.2024 г в 21:46 ч Марс преминава в Рак

Меркурий 90 Уран на 7.09.2024 г в 6:21 ч

Слънце 180 Сатурн на 8.09.2024 г в 6:35 ч

Луната е без курс на:

2.09.2024 3:25 – 2.09.2024 6:48

4.09.2024 19:06 – 4.09.2024 19:11

7.09.2024 8:08 – 7.09.2024 8:18

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

1 коментар so far »

  1. Svetski каза,

    Писа на септември 1, 2024 @ 22:30

    Добре дошли обратно, Муси! Липсвахте ни. Дано сте имали хубаво лято. :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 9-15 септември 2024
    2. gravatar Svetski за Седмичен хороскоп 2-8 септември 2024
    3. gravatar Нели Йорданова за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    4. gravatar Любов Шишкова-лютова Евелинова за Възврат на планета
    5. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024