Седмичен хороскоп 9-15 септември 2024

2024 9 9

Голям подвижен квадрат

Венера-Юпитер в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни относително спокойна астрологична седмица. Като затишие пред буря е. В следващата се струпват напрегнати аспекти и първото от двете есенни затъмнения. Те са лунното в 25Риби на 18 септември и слънчевото във Везни,в 10-я градус, на 2 октомври. Коридорът на затъмненията, както знаете, се простира между квадрата на светилата преди първото и квадрата им след второто, в случая от 11 септември до 10 октомври 2024 година.

Седмицата започва с повторното навлизане на Меркурий в Дева. В своя знак планетата на комуникациите беше от 26 юли до 15 август, когато на заден ход премина в Лъв. Сега отново Меркурий стъпва на своя територия, където ще се движи до 26 септември. Практичността и ефективността изместват честолюбивите и егоистични планове.

Меркурий всяка година навестява Дева. Не всяка година обаче това се случва в във времето на началото на новата учебна година. Истински могат да оценят подкрепата на планетата на ума родителите и учителите, които в средата на септември са много натоварени с подготовката на учениците, на учебните програми и планове.

Старанието и прецизността,която провокира Меркурий в Дева, влияе на всички аспекти на живота през есента. Прибиране на реколтата, организацията на тържища и пазари, транспортирането на стоките, отношенията между участниците в микро и макро сделки със стоки и услуги, дребните ремонти у дома и по-големите в общините, всичко това е под покровителството на вестоносеца на боговете.

В сряда, 11 септември, започва коридорът на затъмненията, и то с голям подвижен квадрат. Луната и Слънцето са в квадрат в Стрелец-Дева, а към тях се добавя квадратурата Юпитер-Сатурн в Близнаци-Риби. Фигурата се задържа по-малко и от ден, но влиянието, макар в подвижните знаци, не е за пренебрегване. Дребнотемие и разпиляване може да попречи на всяка делова среща. Ако се погледне от друга гледна точка и най-прецизно направената програма може дабъде подобрена, разширена или видоизменена. И по-добре сега, отколкото след седмица,когато е пълнолуние-лунно затъмнение.

В юпитеровия ден на седмицата – четвъртък, Юпитер прави точния квадрат със Слънцето,който е част от по-голямата фигура – голям квадрат. Пуснете си фаровете за далечно виждане и мислете стратегически, а не само за конкретния момент.

Преди Марс да си каже мнението с гръм и трясък в понеделник, Венера от Везни ни залива с красота и хармония. Венера и Юпитер правят прекрасен въздушен тригон в края на седмицата.

Да си казваме по-често:

Всичко е Любов!

Бог е Любов!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен Луната в Скорпион и марсовата вибрация 9 в понеделник създават противоречиви чувства. Опитите да се налагате навсякъде и във всичко ще срещат все по-остра съпротива. Меркурий влиза в Дева и ще бъде там почти три седмици. Слънцето също е в Дева. Ако не сте успели да отдъхнете през лятото, сега се отваря добра възможност да го направите при изгодни за вас условия. Във вторник и сряда Луната е в Стрелец и надува платната за далечни пътешествия, но трябва да бъдете решителни и бързи. Тези които остават на работното си място ще трябва да пренареждат офис обзавеждане и отношения с колегите. Натрупали са се обстоятелства, които искат изясняване „очи в очи“.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв акцентът на седмицата е в най-близката среда, дом,роднини, родители, корени. За обезпечаване на домашния комфорт на помощ идва Меркурий, който в понеделник започва пътешествието си през зоната на финансите. До 22 септември и Слънцето е тук, което обещава добро развитие на финансовите дела. В сряда потребността от средства може рязко да скочи и разходите да се увеличат. В края на седмицата,при активна въздушна енергия идват нови идеи, отварят се възможности, получавате подкрепа от приятели.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец седмицата започва с докосване до неизвестното и научаване на нечия тайна. Когато искате можете да бъдете много дискретни и потайни, почти като Скорпион, в който знак е Луната в понеделник. Седмицата започва с Меркурий навлизащ в Дева за две седмици и половина напред. Преминаването му през полето на кариерата и социалната изява няма да остане незабелязано. Той беше вече тук през юли, затова сега „на втори поглед“ служебната картина може да стане по-ясна и конкретна. Заедно със Слънцето в Дева, при предстоящото пълнолуние в Риби, ще можете да постигнете планирана реализация по ваша идея или работен проект. В сряда, когато Луната е във ваши знак, в голям подвижен квадрат, бъдете бързи и отиграйте появилата се възможност. В края на седмицата силната въздушна стихия ще ви зарадва с приятелско внимание и подкрепа.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец седмицата започва с Луна в срещуположния знак Скорпион. Отношенията с друг/и дават тон на седмицата. Очакват ви изненади, макар това обикновено да не ви е приятно. Но Меркурий влиза в Дева и животът става по-забавен, и атрактивен. Артистичната ви природа е стимулирана и се отварят много възможности да блеснете на сцена или сред широк кръг от хора. В полето на любовта, творчеството и децата се движи и Слънцето. То подкрепя всеки проект, вдъхва сила на желанията и енергия за тяхното постигане. Ако планирате увеличаване на семейството, сега е подходящото време за това. Любовта е във въздуха, когато в края на седмицата Венера от Везни прави хармоничен аспект с Юпитер от Близнаци.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстои седмица на активна комуникация и често движение на къси разстояния. От понеделник,9 -ти до 26 септември Меркурий е във вашия знак. За тази година това е второто посещение на планетния управител, като първото беше между 26 юли и 15 август, когато ретрограден се завърна в Лъв. Започнати и недовършени неща от лятото сега могат да бъдат продължени при по-добри условия, в слънчевия период на личната година. В сряда като „бърз влак край малка гара“ преминава конфликтна ситуация, която е по-добре да не задълбочавате. Краят на седмицата е въздушно вдъхновяващ с елементи на романтика и големи обещания.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог предстои седмица на социална активност. Меркурий отново ще премине през другия земен знак Дева. През лятото започна пътешествие през него на 26 юли, но ретроградността го върна в Лъв. Сега планетата на ума и комуникациите ще измине за две седмици и половина зоната на пътешествията, образованието, опознаването на нови територии и хора. Всеки свързан с темата започнат проект, сега може да бъде завършен с всичките възможни подобрения, особено в дните на предстоящото пълнолуние. В сряда предстоят сериозни обсъждания и взимане на решение. В четвъртък и петък Луната е във вашия знак, ставате водещ и диригент на събитията. Краят на седмицата е въздушно еуфоричен, изпълнен с нови идеи и грандиозни планове.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои ангажирана седмица. Акцентът е върху дома и близките, всичко онова, което ви създава комфорт и спокойствие. Меркурий ще бъде в тази зона до 26 септември. Присъствието тук ви подсеща за много неща, които е необходимо да направите, за да бъде домът ви сигурен, удобен и достатъчен. Време за планове, започване или продължаване на прекъснати ремонти, преустройство, разширение, или дори преместване. Юпитер в знака ви подстрекава към грандиозни планове и широко мащабни действия, но Сатурн ви дава мъдри съвети да се ограничавате и да се простирате „според чергата си“ Краят на седмицата е оцветен в розово. Венера и Юпитер са в тригон, изпълват атмосферата около вас с добро настроение и топли чувства.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни предстои седмица с фокус върху финансовите дела като тук са възможни изненади. От понеделник Меркурий е в Дева, в скритата зона на слънчевия хороскоп. Какви ще ги сътвори там, на тъмно, ще разберете след време, когато на 26 септември ви дойде на гости. Добър момент за планиране и заделяне на време за себе си. Меланхолията на есента склонява към усамотяване и съзерцание. Работете върху психичното си здраве и вътрешен комфорт, събирайте и подреждайте парчетата от пъзела на живота си в желаната от вас картина. Венера разгръща красота и умения през втората половина на седмицата. Планетният управител участва в хармонични аспекти с Юпитер, а в събота даже в голям въздушен тригон с участието на Луната. Отлично време за лична изява и привличане на внимание към себе си.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои седмица на сериозна професионална ангажираност. Опитите да се измъкнете са безуспешни. Меркурий влиза в Дева в понеделник. В тази зона планетата на ума и словото беше през лятото, между 26 юли и 15 август, а сега ще премине до 26 септември. В полето на тайните и споделената интимност Меркурий е катализатор на промени, а първопричината е Слънцето, също в Дева, което осветява тъмните кътчета. Започналият процес на събиране или раздяла, сега може да продължи с връхна точка по време на пълнолунието-лунно затъмнение. В края на седмицата любовната еуфория може да замъгли реалистичното възприемане на действителността.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак седмицата започва с Луна в другия воден знак Скорпион. Тя изостря сетивата и наостря езика. Меркурий влиза в Дева, където се чувства комфортно и дава свобода да изразява пълния си потенциал в любимата му сфера, тази на ума, ученето, комуникациите. Предстои ви близо три седмичен период, в който ще сте в динамичен поток от информация, черпейки това, което ви е нужно, знания, контакти, движение. С Марс в знака имате висок жизнен тонус и прилив на сили, което подобрява самочувствието и желанието да се захващате с мащабни дейности. С наближаването на пълнолунието-лунно затъмнение в Риби тенденцията ще се засилва. Неделята ви носи душевен комфорт и приятна компания от обичащи ви хора.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион седмицата започва с Луна в Скорпион. Искайте и ще ви се даде! Но бъдете внимателни с желанията, Уран е в срещуположния знак, така че откликът може да е изненадващ. Меркурий влиза в Дева в понеделник. От зоната на приятелите и социалната подкрепа, планетата комуникатор няма да ви остави сами. Винаги с някого и винаги заети с нещо ще бъдете през следващите две седмици и половина. В края на седмицата „дума дума отваря“, в голям въздушен и слвоохотлив тригон се обединяват Юпитер, Венера и за кратко Луната. Говорете, споделяйте, разкривайте тайни, разтоварете се от натрупаната и тормозеща ви информация, но избирайте пред кого.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби седмицата започва с Луна в другия воден знак Скорпион, което ви носи някои предимства. В понеделник Меркурий влиза в срещуположния знак Дева. В зоната на партньорството планетата на комуникациите идва за втори път след като през юли/август беше за три седмици, а сега ще остане до 26 септември. Заедно със Слънцето тук партньорската тема става много важна. По тази ос ще бъде и пълнолунието-лунно затъмнение през следващата седмица. Отношенията с един човек, или с група хора, ще бъдат подложени на анализ,системен и прецизен, точно по маниера на Дева. Дори и да залитнете, важно е да си изясните картината и да излезете от сивата зона на предположенията и догадките. В края на седмицата Венера от зоната на тайните ще внесе успокоение и така нужната ви надежда за хармония във връзката.

Дати на някои астрологични събития

На 9.09.2024 г в 8:49 ч Меркурий влиза в Дева

Слънце 90 Юпитер на 12.09.2024 г

Венера 120 Юпитер на 15.09.2024 г

Луната е без курс на:

9.09.2024 20:11 – 9.09.2024 20:25

12.09.2024 3:20 – 12.09.2024 5:37

14.09.2024 10:35 – 14.09.2024 10:53

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

1 коментар so far »

  1. Варта каза,

    Писа на септември 9, 2024 @ 5:07

    ДОБРЕ ДОШЛА, Темура! Липсваше ни…

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 9-15 септември 2024
    2. gravatar Svetski за Седмичен хороскоп 2-8 септември 2024
    3. gravatar Нели Йорданова за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    4. gravatar Любов Шишкова-лютова Евелинова за Възврат на планета
    5. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024