Характерът според рисунката

Запис на “Каталог” с водеща Лили Бързева по , излъчено на живо на 15 декември 2008 г.  Разговорът е за детското и по-специално как в тематичните детски рисунки се отразяват черти на характера, някои личностови особености, и че дори е възможно да се диагностицират отклонения в развитието.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.Посочен е авторът
3. Даден е активен линк към сайта www.temura.net

Етикети: , , , , , ,

1 коментар so far »

  1. Дони каза,

    Писа на януари 24, 2009 @ 17:56

    Много интересно. Хубаво е човек наистина да гледа записа, както и да се позаинтересува, понеже рисунките говорят, а и е от полза и за потенциалните бъдещи родители, а не само за станалите вече родители.
    Като малка винаги в рисунките ми почти имаше хора. С рисуването се успокоявах и навлизах в мой собствен свят – по-хубав, заради което и рисувах. Обичах и обичам да рисувам хора или части от човешкото тяло (очи само, устни и т.н.). Помня, че около 5 клас рисувах Дева Мария и Младенеца като икона и то с всички детайли (даже пазя едната хех), както и други. А като по-малка рисувах принцеси, русалки и коне, мечета, зайчета покрай приказки и анимации, но винаги им правех вратове, пръсти на ръце, стъпала, лице и т.н., с наблягане на лицето. На по-късен етап преминах на голи човешки тела (7-9 клас), разпнати или в някоя моя красива фантазия – наблягане на тялото – мускулатура, извивки и т.н. с цел доближаване до реалистичното. И портрети правех. Сега портрети в 95% (последния на Анджелина Джоли).

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    2. gravatar Калоян за Астрознаци при подписване на брак
    3. gravatar Муси Дачева за Астрознаци при подписване на брак
    4. gravatar Калоян за Астрознаци при подписване на брак
    5. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 20-26 май 2024