Седмичен хороскоп 14-20 ноември 2022

2022 11 13Венера и

Венера-Юпитер в тригон

Марс-Нептун в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни седмица,в която излизаме от коридора на затъмненията. Писала съм го много пъти, но да припомня отново. Условните граници на коридора на затъмненията са от квадрата на Слънцето и Луната преди първото до квадрата на светилата след второто, понякога-третото, затъмнение. Сега това ще се случи в средата на седмицата, когато в сряда Луната от Лъв прави квадрат със Слънцето от Скорпион.

В понеделник водната енергия е в силата си. Повече в позитивния спектър с големия воден тригон, който включва Луната от Рак, Слънцето и вътрешните планети от Скорпион и ретроградните Юпитер и Нептун от Риби. Той придава лекота, разбиране и съпричастност на общуването, облагородява намеренията и повишава чувствителността у повечето хора. Всичко би било повече от прекрасно, ако този голям тригон не бе „разцепен“ от двойния кардинален квадрат на Плутон, Ерис и Лилит. Така участието на Плутон е противоречиво, двойнствено и заблуждаващо. Малката, но мощна планета е в двоен секстил с двата върха на големия воден тригон, което го кара да разпределя енергията си между чисто практичните, злободневни теми и духовните такива. Много хора ще се опитват да следват тази линия на поведение и да помиряват светското с духовното. Отдръпването на Луната, която във вторник преминава в Лъв, дава предимство на Лилит. В рамките на три седмици напористата тао квадратура с нейно участие се развива до точна и ще бъде в силата си до средата на декември.

Доминиращата водна енергия, освен че подкрепя родените във водни знаци, прави възможно прикриването на истината и приспиването на сетивата. Замазващият ефект на водата в астрологията е като в акварелната живопис, разнася цветовете, размива контрастите внушава лекота и спокойствие. Но това е до време.

От сряда, 16 ноември, започва да настъпва огънят.

В сряда Венера, а в четвъртък Меркурий, преминават в огнения знак Стрелец. В знака на истината, през следващата седмица, на 22 ноември, идва и Слънцето. Заедно трите ще посрещнат новолунието в Стрелец на 24 ноември и ще се движат дружно в знака до 7 декември.

Тъй като първата крачка е най-значима, то във вторник и сряда може да бъдем залети от изблици на откровеност както от най-близките си хора, така и от тези от малкия екран, които се борят за нашето внимание. Шегите на Стрелец могат да бъдат понякога груби, недодялани, нараняващи нечие его, но винаги добронамерени.

В събота е вторият от трите квадрата Марс-Нептун. Първият беше на 12 октомври при директен Марс, сега е ретрограден, а третият е в средата на месец март през следващата година, отново,когато войнствената планета е директна. В управляващият информацията знак тази квадратура се отнася в голяма степен до това, което стига до нас по информационните канали. При властване на водата истината лесно се прикрива. С настъпването на огнената енергия прикритията се пропукват, но все още ще са нужни повече воля и сили за се стигне до същността, а и докато не премине и третия квадрат, през март, тя ще бъде достъпна само до най-вътрешния кръг заинтересовани.

Тази квадратура обаче може да внесе обрат в някои сигурни в посоката си процеси. С обръщането на Юпитер през следващата седмица това ще става все по-видимо.

В края на седмицата атмосферата видимо се разведрява. Настъпват два тригона. Слънцето и Юпитер се хармонизират в края на водните знаци и макар аспектът да става точен в началото на следващата седмица,влиянието ще се усеща още през втората половина на тази. Слънцето застава в тригон към Юпитер два пъти в годината като голямата планета определя в коя стихия ще бъде. Водният тригон Слънце-Юпитер носи вдъхновение на идеалистичните натури, насочва енергията им към социално значими цели и каузи. Активизира се законотворчеството свързано с хора изпаднали в нужда. Еуфорията, която предизвиква тригона Слънце-Юпитер и импулсът за правене на колкото се може повече добро, често води до разпиляване на енергията и трудно постигане на първоначално поставената цел.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица посветена на най-близките хора. Домашният кръг и подкрепата, която получавате от родната среда е важна в първите дни на седмицата. Романтична нотка се чува в средата, когато Венера преминава в Стрелец. В зоната на свободния летеж, на пътешествията, опознаването на чуди култури, себеобразоването и социалната ангажираност планетата на красотата и хармонията ще се движи до 10 декември. С идването на Меркурий е след няколко дни и на Слънцето, тази зона ще бъде най-активната в слънчевия хороскоп. Очаква ви интересен и изпълнен със събития юпитеров период на тази лична година.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои романтична седмица. Във вторник и сряда Луната е във вашия знак. Царският жезъл е във вашите ръце, наставлявайте, водете напред, въодушевявайте хората, които ви вярват. В сряда и четвъртък двете вътрешни планети се установяват в зоната на любовта и славата, на забавлението и радостта от живота. Празничният дух ви подхваща далеч преди коледните дни. В марсовия период на личната година сте изпълнени с кураж и амбиция. Не се предоверявайте, особено в края на седмицата.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстоящата седмица е забележителна с идването на Венера и Меркурий във вашия знак. Почти едновременно двете вътрешни планети ви оказват честа да ви бъдат гости за период от три-четири седмици. Време достатъчно да ви дадат подкрепата си за всички лични планове и добри намерения. За необвързаните Стрелци настъпва чудесен период за срещи, контакти, създаване на връзки, развитие на вече съществуващи, за напредък в тях. Съмнявайте се, подлагайте на проверка, но след като Юпитер се изправи, трябва да вървите в личния живот уверено напред.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Имайте готовност за пътуване или придвижване на кратки разстояния. Навлизането на Венера и Меркурий в Стрелец, в средата на седмицата, слага началото на период изпълнен с тайнство и споделени страсти с партньор. Не прекалявайте с откровенията, не разпилявайте енергията си, ще ви са нужни повече усилия и повече време, за да стигате до истината, защото сте в период на подвеждане по очевидното. В края на седмицата има риск от подвеждане или измамничество, добре прикрито и дълго подготвяно.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на приятелството и активността в групите по интереси. Чувството за полезност някому някъде ще бъде силно в първите дни на седмицата. В сряда и четвъртък двете вътрешни планети се настаняват в зоната на дома и семейните радости за три и повече седмици. Домашните грижи или желанието за откъсване от социална активност ще бъдат водещи като ви фокусират върху хора от най-близкия домашен кръг. В края на седмицата при някои от групата е възможно да има разминавания в очакванията свързани с партньорството и кариерата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, началото на седмицата е ангажирано с интересите и претенциите на другите. В средата обаче идва друга вълна. Венера и Меркурий преминават в тила като насочват мисли и енергия в по-лични и скрити за другите теми. Навлизате в сатурновия период на личната година. Време за успокояване на страстите, за прехвърляне на тефтера с ангажименти и отбелязване на свършено и несвършено. За някои несвършени планове все още има време. Но по-важното е да намалите темпото, да си дадете време за размисъл и почивка.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои хлъзгаво начало и още по-хлъзгав край на седмицата. Доминирането на водната стихия не се отразява добре на въздушната ви природа, усилва противоречията с околните и здравословните неразположения. Промяна идва с активирането на зоната на партньорството, в която навлизат последователно Венера в тази сряда, Меркурий в четвъртък и Слънцето през следващата седмица. Раздвижената огнена енергия подхранва честолюбието и амбициите. Марс е във знака ви, дава кураж, но квадратът с Нептун е ахилесова пета, с което всеки прицелил се може да ви манипулира.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои професионално ангажирана седмица. Венера и след нея Меркурий преминават в Стрелец в средата на седмицата. За три и повече седмици напред силата ще бъде в умението ви да мислите и разбираемо да изразявате мислите си. Това подпомага както ученето така и преподаването. Чудесен период за защита на дипломна работа, за явяване на интервюта и конкурси. Единствено предупреждение: придържайте се към типичната венерина дипломатична форма на комуникация, за да ви разбират, и да имате успех.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои натоварена с ангажименти седмица. Преминаването на Венера и Меркурий в Стрелец, в сряда и четвъртък, дават нова насока на отношенията в приятелската среда и тази на полезните познанства. Вашата комуникативност се подобрява, както и умението да привличате, и задържате вниманието на околните. Някои запознанства и приятелства могат да станат основа за бъдеща сериозна връзка. Много сериозна. Сатурн от вашия знак отива към тригон с Марс от зоната на любовта. Така някой, или нещо, на което преди не сте обърнали внимание, зачеркнали сте от плановете, сега да влезе в центъра на полезрението.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в Рак. Съвпадът и с Лилит ви включва в сложна планетарна конфигурация с много участници. Динамично ежедневие, в което ще общувате с много хора и към вас ще бъдат отправени големи очаквания. До средата на седмицата можете да се радвате на все още мощната водна стихия. С навлизането на Венера, Меркурий и Слънцето в Стрелец фокусът се променя. Вашите чувства и преживявания отстъпват пред необходимостта да се включите в по-значими и всеобхватни дейности. Ще ви се наложи да придобивате нови умения както и да пренаредите ежедневието си в движение.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на промяната. Настъпва отлив на водната стихия, която ви покровителстваше през последните седмици. В сряда и четвъртък Венера и Меркурий напускат вашия знак, за да се установят за три и повече седмици в съседния- Стрелец. Тук двете вътрешни планети задават по-материален и прагматичен тон на живота. Темата лични доходи става актуална. Тяхното увеличаване и съответно намаляването на разходите също. Умелостта на двете планети при боравене с материалните ресурси ще ви бъде от полза.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, седмицата започва с Луна в другия воден знак Рак. Почти през цялата седмица имате подкрепата на големия воден тригон. В сряда и четвъртък Венера и Меркурий, навлизайки в огнения Стрелец,променят някои нагласи и планове. Кариерата застава във фокуса на вниманието докато двете вътрешни планети, а от следващата седмица и Слънцето се движат в полето на професионалната изява. За необвързаните Риби настъпва благоприятен период за връзка под благосклонния поглед на планетата на любовта. Шансовете стават още по-добри с обръщането на Юпитер и новолунието в Стрелец през следващата седмица.

Дати на някои астрологични събития

На 16.11.2022 в 8:08 Венера навлиза в Стрелец

На 17.11.2022 в 10:41 Меркурий навлиза в Стрелец

Марс 90 Нептун на 19.11.2022 в 17:44

Луната е без курс на:

14.11.2022 12:41 – 14.11.2022 14:48

17.11.2022 1:55 – 17.11.2022 3:03

19.11.2022 10:46 – 19.11.2022 12:57

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

6 коментара so far »

  1. SVedZki каза,

    Писа на ноември 16, 2022 @ 14:31

    Здравейте Муси, документи за кандидатстване за работа кога е по-добре да се подават, може ли при разпадаща луна или по-добре да изчакам новолунието другата седмица? Все пак е ново начало един вид, но от друга страна започването на самата работа е новото начало, а за кандидатстването не би трябвало да играе роля. Кое точно се взема предвид? Аз се опитах да избегна и коридора на затъмненията, понеже ми се стори критичен. Благодаря от сърце.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 17, 2022 @ 13:54

    SVedZki,
    подавайте си документите, това не е начало на работа.
    Не е благоприятно да го направите на разпада на Луната на 23 ноември.
    Подписването на трудовия договор обаче гледайте да бъде на нарастваща Луна и не когато Слънцето и Луната са в квадрат или опозиция.

  3. SVedZki каза,

    Писа на ноември 17, 2022 @ 22:32

    Оо, много благодаря, ще действам. Поздрави и всичко най-хубаво!

  4. Елена Тамамджиева каза,

    Писа на ноември 19, 2022 @ 22:13

    Муси, здравейте! Искам да Ви питам какво означава пълен съвпад на Меркурий с Плутон в 4 градус на Дева в Шести дом, като в дома този съвпад е в 10 градус. Луната ми е малко под асцендента в 28 градус на Овен, Юпитер (Ретр.) – в 19 градус на Овен, като асц. е може би в 20 гр. на Овен, а Слънце в 17 градус на Лъв. Близо 60-годишна съм, много зарибена по астрологията… направо влюбена!

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 21, 2022 @ 0:05

    Елена Тамамджиева,
    когато ми казвате точната позиция на Луната си и Слънцето все едно, че ми
    казвате ЕГН-то си. Това е личен код. Така лесно построявам картата ви,
    тъй като сте посочили възраст, мога да я кажа :) 10 8 1963 г/ 22 ч сф.време.
    Но Меркурий и Плутон, макар да са в Дева и в 6 дом, не са в 4-я градус на Дева а в 11-я.
    Нямам намерение да правя анализ на тази рождена позиция.
    Само ще ви кажа, че това е фокус точка в хороскопа ви.
    Там се съсрадоточава много внимание и енергия,да мислите и анализирате.

  6. Елена Тамамджиева каза,

    Писа на ноември 21, 2022 @ 1:02

    Благодаря Ви много за отговора и отделеното време! Внимание и енергия. Ще мисля върху това. Пожелавам Ви здраве и радостни зимни празници!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 9-15 септември 2024
    2. gravatar Svetski за Седмичен хороскоп 2-8 септември 2024
    3. gravatar Нели Йорданова за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    4. gravatar Любов Шишкова-лютова Евелинова за Възврат на планета
    5. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024