Седмичен хороскоп 12-18 юни 2023

2023 6 18Меркурий-Сатурн в квадрат

от 17 юни

на 18 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В предстоящата седмица има две значителни астрологични събития – Сатурн става ретрограден и новолунието в Близнаци.

Луната се движи между Овен и Рак. В последната четвърт от нейната обиколка около Земята силна става тенденцията за разчистване, за освобождаване от старото. Дошло е време някои неща да приключат. Дали на това предноволуние или на някое следващо, но рано или късно ще стане.

В средата на седмицата новото и старото са в дуел. С младежки ентусиазъм Меркурий провокира консервативната природа на Сатурн, правейки квадрат с него в четвъртък, на 15 юни. Нечии думи ще бъдат извадени от контекст и раздухвани. Ентусиазмът за промени на други ще бъде попарен от административни пречки. Добрата страна на този аспект, макар и силен, е, че е кратък.

Сатурн винаги е интересен за анализ, особено, когато прави мажорни аспекти. А когато застава в средната точка на оста на лунните възли, промяната е много сериозна. Така преди 52 години, през 1971-ва, се случва „шокът Никсън“. Това е времето, в което Сатурн е в квадрат към оста на лунните възли, при ЮЛВ в Лъв. ЮЛВ е старото,което се изоставя. През тази година тече процес на отдръпване от златното обезпечение на долара. „Шокът „Никсън“ е краткото наименование на серия от икономически мерки, предприети през 1971 г. от президента на САЩ Ричард Никсън, включително едностранното отменяне на конвертируемостта на щатския долар в злато.“ От миналата година, още със санкциите срещу Русия, част от държавите започнаха да търсят начини да се справят с ограниченията, търгуваха в натура, стоки срещу стоки, постепенно доларът престана да бъде законодател на финансовите потоци. Сатурн в края на 2022 година беше в квадрат към лунните възли, при СЛВ в Телец, знака на паричното обезпечение. Новото идва по СЛВ, нова валута, или разнообразие от начини за разплащане. Влиянието на долара отслабва все повече с отказа на редица държави да го използват в международните си сделки и договори. Все по-видими са усилията на блока БРИКС да създаде нова търговска и резервна валута,нещо което ще се обсъжда на срещата им на 22 август тази година. Месец преди това, на 24 юли Плутон прави кардинален квадрат към л.възли, които са вече са стъпили в Овен-Везни, а Слънцето е в другия връх на големия квадрат.

В събота, на 17 юни, Сатурн влиза в ретроградна та си фаза. Тя е ежегодна и трае около пет месеца. Гигантът на слънчевата планета се обръща бавно от 7-я градус на Риби, а на 4 ноември също така бавно тръгва напред от 0 градуса. По този начин ретроградността му с отразява по-силно на тези от първата декада на подвижните знаци Риби, Близнаци, Дева и Стрелец.

Първата ретроградност на господарят на кармата в Риби от около 30 години, първата от двете ретроградности изцяло в знака, през тази и през следващата година. Като планета на определените форми, на структурата и изграждането, на Сатурн в често неопределения и неясен знак Риби, е трудно да прояви тези качества. В ретроградната фаза тези проблеми се задълбочават и противоречията нарастват. Не можеш да строиш нещо здраво от вода, освен ако не е замразена. И така става. Сатурн охлажда отношенията до точката на замръзване, до момента на изкристализиране на проблема и намиране на решение. Ще го видим в международните отношения сега и през следващите две години- охладени, студени, та чак замразени.

Ако Риби е по замазването на проблемите, то Сатурн е по тяхното решение, дори това да значи „разсичане на гордиевия възел“. Сатурн руши старото и непотребното, пуска машините да разчистят терена, за да започне новото строителство. Плутон изкоренява, а Сатурн руши. Плутон възбужда вулканите, а Сатурн събужда земетресенията. Когато са ретроградни, а сега и двете планети ще се движат назад, проблемите се поставят за решаване, всяка го прави по своя си начин.

В края на седмицата ни очаква новолуние в Близнаци. Картата на новолунието е по меркуриански въодушевена и младежка, с едно голямо но. Нептун прави квадрат с новолунието и е кацнал на върха в съвпад с МС. Иска ми се да завърша позитивно. Затова дори всичко около нас да изглежда ненадеждно, илюзорно, като размита холограма, то нека не забравяме,че силата е вътре в нас и във връзката ни с най-близките.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Овен. Чудесно начало на една продуктивна в много отношения седмица. Грабвайте диригентската палка и както винаги бъдете начело, но и вътре, във всяка ситуация. В другия огнен знак са двете планети на страстта, които поддържат тонуса ви висок, както и амбицията винаги да печелите. Финансов успех ви очаква в сряда. В четвъртък обаче бъдете премерени в приказките. Меркурий е в Близнаци и дърпа езика да говори и говори, но Сатурн е стационарен и в квадрат към него, затова имайте предвид какво и къде казвате. В края на седмицата някои ще пътуват много. Новолунието в Близнаци ви помага да намерите нови хоризонти за покоряване.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, добро начало на седмицата задава Луната в другия огнен знак Овен. Тръгвайте на път или бързо организирайте лятна почивка. Не че работата ви няма да ви спори, но там има обстоятелства, които сега при намаляваща Луна и преди новолунието е по-добре да оставите сами да се развият. В средата на седмицата ви очакват предложения, които изискват обмисляне. Венера и Марс от знака ви държат в напрежение и готови за битки. Но, „успокойте топката“, избирайте внимателно в какво и как се включвате. Приятелската среда изисква повече внимание в дните преди новолунието там. С някои хора от приятелския кръг, или такива, на които възлагате надежди, е възможно да възникнат противоречия през втората половина на седмицата.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с огнена Луна в импулсивния знак Овен. Планетите на страстта са в другия огнен знак Лъв. Така първата половина на седмицата е изпълнена с вдъхновяващи преживявания. В сряда отново Луната, но преминавайки през няколко съвпада ви приканва да обърнете внимание на здравословния начин на живот, хранене, спорт, хармонични отношения. Преди новолунието можете да се освободите от излишни килограми и от лошо настроение като използвате някои нови, прогресивни методи и придобиете нови умения. В края на седмицата можете да предадете опита си на други хора. Новолунието в Близнаци в меркуриевия период на личната година задава началото на нови контакти и връзки с интересни хора.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на голяма лична активност. Особено от сряда нататък, когато Луната влезе в знака ви и направи съвпадите със СЛВ и Юпитер. Планетният благодетел е мотиватор за година напред в много посоки. И тук има известно подвеждане. Първо като самонадъхване: „аз знам и мога“, и второ като разпиляване: „аз всичко мога“. Като земен знак използвайте разумно подемната юпитерова вълна. Обръщайте достатъчно внимание на семейството и най-близките ви хора. В това поле показват своята сила и слабост двете планети на страстта-Венера и Марс, което го прави арена на драматични преживявания. До новолунието в Близнаци разчистете финансовата си къща.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата ще премине бързо под зоркия поглед на планетния управител. В средата на седмицата Меркурий предизвиква на дуел Сатурн, който е „запънал копита“ и се кани да тръгне назад. Този, кардинален не по зодии,а по зони, аспект може да повлияе партньорските отношения, а също и тези с работодатели. Имате подкрепа от другия земен знак – Телец, в който са Луната, Юпитер, Уран, затова заложете на търпение и умерени претенции. Ще получите и интересни предложения, някои твърде неочаквани. Новолунието в Близнаци отваря врати за нови отношения и преживявания в професионалната среда.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата е фокусирана върху битови ангажименти и грижи по най-близките. Това което ви прави здраво стъпили на краката си е най-важното. Консервативната ви природа тепърва търпи разгръщане. Сатурн навлиза в ретроградната си фаза. Както всяка година планетният управител ще бъде ретрограден близо пет месеца от 17 юни до 4 ноември. Преди тя да започне, в четвъртък, Меркурий отправя предизвикателства, най-вече словесни. Тъй като предстои новолуние в Близнаци, ще ви се иска да отговорите подобаващо и да си разчистите сметките. Сатурновото влияние в зоната на комуникациите и словесните битки, където влезе планетата на 7 март, обаче може да ви вкара в дълга спирала, особено в ретроградната фаза, от която трудно да излезете.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на приятелите. Силата на приятелското рамо и важността от подкрепа ще изпитате още в първите дни на седмицата. Меркурий е при вас и ви подтиква към много говорене. Но също така по-чувствителни към това какво говорят другите за вас. Особено силно ще го усетите в четвъртък, когато планетният управител, ще бъде „скастрен“ от Сатурн,движещ се в зоната на професионалната изява и социалната интеграция. Сатурн е стационарен и тръгва назад в събота, на 17 юни. Някои планове свързани с професията ще търпят задръжки и необходимост от преразглеждане.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, посоката на внимание през по-голямата част от седмицата ще бъде в исканията и потребностите на други хора. Ще ви се налага да загърбвате личните предпочитания. Сатурн, който се движи в зоната на здравето, става ретрограден в края на седмицата. Грижите по болен човек могат да бъдат по-големи от планираното. Обръщайте внимание на здравето си, но не се фиксирайте в него. Винаги търсете и друго мнение преди да пристъпите към кардинална терапия или интервенция в тялото. Разчитайте на подкрепата на приятели. Новолунието в другия въздушен знак Близнаци, в юпитеровия период на личната година, е вдъхновяващо и обнадеждаващо, чертаещо нова посока на развитие.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои подвижна седмица. Венера и Марс от зоната на партньорството приканват към семейни пътувания, или служебни такива, но при всички случаи изпълнени с много емоции. В марсовия период на личната година, когато трябва да сте най-активни, за част от групата, тези от втората декада, Марс е в опозиция и това донякъде намалява тонуса. В средата на седмицата ще ви трябва повече енергия, за да отговорите на нуждите на семейната среда. Новолунието в Близнаци изисква разчистване на, това което пречи на хармонията в отношенията. Свободните сърца са на прага на нова връзка. Сатурн се обръща в полето на личните доходи и отново ще трябва да „затягате колана“ и да станете по-пестеливи.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, през тази седмица фокусът е върху професионалните ангажименти. Амбициите вложени в това поле на изява за повечето от групата ще бъдат успешни. Тези от края на знака, последните пет градуса, е възможно да имат по-големи пречки и отказ. Планетният управител се движи в последната си, четвърта фаза, което изисква разтоварване от излишните неща в живота, както материални, така и емоционални. Оставете миналото да си отиде, колкото и трудно да ви е да го направите. В средата на седмицата ви очакват интересни предложения. Предстои последното новолуние преди това във вашия знак, в неделя. Мечтайте, планирайте, отправяйте желания, които да могат да се сбъднат на следващи пълнолуния.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, особено внимание ще изисква здравето на близък или на човек от обкръжението ви. В последната фаза на Луната някои процеси отиват към приключване. Разчистете си финансовите отношения, задължения, такси, обслужване на инвестиционни имоти, преди да пристъпите към нови. Меркурианското новолуние в края на седмицата ви очаква с нови идеи за осъществяване в следващите месеци. Сатурн се движи в полето на сърцето, сърдечните дела, любовта, творчеството и децата. От средата на седмицата е неподвижен, а в събота тръгва бавно назад. Ретроградната му фаза продължава близо пет месеца, за което време в личния живот е възможно да търпите някои ограничения и задръжки.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, финансовите дела ще бъдат в повече. Във времето на ремонтите сме, а и Слънцето огрява полето на дома, което подтиква към решаването на наболели жилищни въпроси. С влизането на Меркурий в тази зона решенията се правят по-леко и проблемите се приемат по-често с чувство за хумор. В средата на седмицата обаче планетата на комуникациите предизвиква консерватизма на Сатурн, който е в знака ви. Ще се лутате сред много възможности докато стигнете до най-доброто решение, макар Сатурн с присъствието си да ви прави по-твърди и решителни. Планетата гигант навлиза в ретроградна фаза в събота за близо пет месеца. Някои лични планове ще изискват повече труд и търпение докато бъдат реализирани.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 90 Сатурн на 15.06.2023

На 17.06.2023 в 19:28 Сатурн е ретрограден от 7°Риби

На 18.06.2023 в 7:37 новолуние в 26°Близнаци

Луната е без курс на:

13.06.2023 21:27 – 13.06.2023 21:31

16.06.2023 4:36 – 16.06.2023 4:45

18.06.2023 9:24 – 18.06.2023 13:57

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 9-15 септември 2024
    2. gravatar Svetski за Седмичен хороскоп 2-8 септември 2024
    3. gravatar Нели Йорданова за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    4. gravatar Любов Шишкова-лютова Евелинова за Възврат на планета
    5. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024