Седмичен хороскоп 16-22 септември 2024

2024 9 18Пълнолуние-лунно затъмнение на 18 септември

Слънце във Везни на 22 септември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни интересна в астрологично отношение седмица. Вече сме в коридора на затъмненията и първото от двете есенни е в тази седмица. Освен опозицията на светилата, в небето има доволно количество мажорни аспекти, напрегнати и хармонични, а и Слънцето сменя знака. Водната стихия е активна и повлича всичко по пътя си.

Първи и значим по важност е квадратът на Марс към лунните възли. По-точно двойната квадратура, която прави с тях, и то в кардиналните знаци. Марс е в 6 градуса на Рак, в падение, и още в края на миналата седмица предизвиква кардиналните знаци към решителни действия, към неподчинение и бунт. Марс в Рак се противопоставя и дори отхвърля авторитетите. Кардиналните знаци, особено тези от първата декада, ще бъдат провокирани да се опълчат срещу искане към тях, забрана, правило, закон, санкция, към самоуправство и саморазправа. Със съпътстващата опозиция на Венера към Хирон някои ще минат бърз курс по учене на важен житейски урок.

В сряда, на 18 септември, е пълнолунието в Риби. Тъй като е относително близо до оста на лунните възли, но не толкова, че да е точно, то имаме частично лунно затъмнение. Ще бъде сутринта в 5:34 ч, сф.време, преди изгрева, така че може да бъде наблюдавано и от нашата територия. Общата продължителност е около 4 часа. Луната в 25Риби е откъм СЛВ, което усилва емоционалните реакции към всичко случващо се.

Съпътстващ пълнолунието-лунно затъмнение е Нептун, който е на 28Риби, в съвпад с пълната Луна. Заедно с Нептун в лунното затъмнение се включват Уран и Плутон, правейки заедно двоен секстил (бисекстил). Поради отдалечеността на трите планети тази конфигурация е единствена по рода си за сегашните поколения. Секстилите са хармонични по своята природа, интелектуални аспекти. Чрез тях получаваме знание, разбиране, прозрения. Бисекстилът Уран-Нептун-Плутон е конфигурация, която продължава няколко години. През есента на 2025 година става още по-значима като към Нептун се добавя и Сатурн, заедно вече в Овен. Влиянието на трите планети е върху големи маси хора, като увличат в една или друга посока техните вярвания, емоции и психика.

Сега влиянието на двойния секстил се усилва, заради включването на Нептун към лунното затъмнение. Пълнолунията са вододелни времеви линии на яснота, на видимост на посоката, на заявяване на резултатите, на брането на плодовете на влагането или невлагането на усилия. По време на пълнолуние могат да се видят както най-високите точки, успехи и постижения, така и най-ниските, спадовете и провалите в отношения, и процеси. Пълнолунията усилват поляризацията, правят още по-контрастни различията, и това е още по-силно при лунните затъмнения. Реакциите при това лунно затъмнение могат да са пресилени, емоциите преекспонирани, разтеглени във времето и да продължат в следващите седмици. Луната и Нептун в Риби с подкрепата на Уран и Плутон могат да дадат импулс на духовни търсения на много хора. Пробуждането е в ход, лунно затъмнение в Риби с прикачен хармоничен аспект между трите далечни и силни планети,ретроградни сега, води до скок, до проглеждането на много хора за процеси и явления, в които са включени и потопени.

На чувствителните хора пълнолунието-лунно затъмнение в Риби усилва интуицията. Много хора ще имат свръхсетивни преживявания, ярки запомнящи се прогностични сънища, странни срещи, прозрения. На творческите натури това пълнолуние носи вдъхновение, интересни идеи и силен съзидателен импулс. Узнаването или разкриването на тайни могат да предизвикат пълен спектър от емоции и реакции, но участието на Уран и Плутон, чрез секстили, внася трезва, рационална оценка на събития и обстоятелства.

Това което идва като резултат сега на пълнолунието-лунно затъмнение за мнозина може да е отговор на желание отправено преди шест месеца по време на новолунието в Риби през март 2024 година.

Слънцето усилва влиянието на трите далечни планети към пълнолунието като на 19 септември, в четвъртък застава в точен тригон към Уран. Този земен тригон внася яснота по заплетени казуси и позволява истината да пробие мъглата. Още по-силно се включва Слънцето два дни по-късно с опозиция към Нептун. Ден преди да смени знака, от последния градус на Дева, Слънцено застава в тригон към Плутон. По този начин и трите планети от бисекстила Уран-Нептун-Плутон чрез енергията на Слънцето, носещо светлина и истина, участват в пълнолунието-лунно затъмнение.

В неделя, след обед, към 14:43 Слънцето преминава във Везни. Есента идва с красиви багри и все още топло Слънце, които радват очите и сърцето.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата започва с конфликтни аспекти на планетния управител. Марс прави кардинални квадрати към СЛВ и ЮЛВ, което ви поставя в условия на противоречия, съпротива, бунт в екипа или приятелки кръг, към който принадлежите. Възможно е да се стигне до раздяла, смяна на проекта или на екипа. Пълнолунието-лунно затъмнение в сряда, 18 септември, е в предходния знак Риби. Посланието, което идва с него, е самоналагане на дистанция, отдръпване, анализ на ситуацията, себеанализ и търсене на вътрешни опори за справяне. Доверете се на интуицията си, следвайте знаците на съдбата и ще намерите търсените отговори. В четвъртък и петък Луната е във вашия знак, връщате си самоувереността. В неделя, 22 септември, Слънцето влиза в зоната на партньорството и получавате желаната подкрепа.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои ангажирана седмица с повече внимание към другите, семейство, партньори, колеги. Възможно е към вас да бъдат отправени претенции и да изпитвате чувство за вина, че не можете да им отговорите. Има процеси, които се развиват по своя логика и върху тях нямате контрол. В сряда на 18 септември е пълнолунието-лунно затъмнение,което се фокусира в зоната на общите финанси, семейните и фирмени приходи и задължения, кредити, застраховки, наеми, осигуровки, помощи и обезщетения. Пълнолунието е развитие и върхова точка в някои случаи. Възможно е да решите, че е прекрачена червената линия и да сложите край на външна намеса или злоупотреба. Пълната Луна до СЛВ може да освети по-ясно картината и да прозрете нови възможности.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец седмицата е добра за пътуване и активно движение. В понеделник планетата воин може да обърка нечии планове с намаляване или прекъсване на обещана финансова подкрепа. Някои могат да бъдат изправени пред сериозни предизвикателства с чужди средства или общи сметки. Пълнолунието-лунно затъмнение е в полето на отношенията с най-близките, роднини,родители, род, корени. Пълнолунието разкрива някои особености във връзките с близките, които могат да сближат повече или обратно да ви отдалечат от някои от тях. Пълната Луна ви дава по-различен поглед върху семейни отношения или обстоятелства, които имат нужда от промяна. В неделя Слънцето влиза във Везни, внасяйки позитивна енергия в приятелската среда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец седмицата започва с голям въздушен тригон, в който към този на Венера и Юпитер се включва и Луната. Уран от вашия знак от своя страна е в двоен секстил с Нептун и Плутон. Така безпокойството се редува с приятни емоции. В марсовия период на личната година сте, време за активно включване и поемане на по-голям товар ангажименти от обикновено. В понеделник Марс е силен и налагащ се в полето на разговори, преговори, сключване на договори и сделки. Бъдете внимателни на път. Пълнолунието-лунно затъмнение е в зоната на приятелските отношения. Възможно е неочаквано да се сдобиете с популярност, да бъдете търсени и желани гости и партньори.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева началото на седмицата е напрегнато. Марс в знака на семейството и в полето на екипната работа, и социалните връзки ви поставя в ситуации на остро възмущение и заемане на категорична позиция. В сряда пълнолунието-лунно затъмнение е в срещуположния знак Риби, в неговия 25 -ти градус. Пълната Луна в полето на партньорството е указание за постигнати съвместни резултати, на които вече можете да дадете оценка. Общите успехи и неуспехи в дадена посока, повлияват отношенията като цяло и дават тон на нещо ново. Стигате пределна точка, в която можете да прекратите общо начинание, ангажимент, връзка, или да продължите, но при нови условия. Ролята на ретроградния Сатурн е от съществено значение. В неделя Слънцето преминава във Везни, осветявайки за месец напред полето на личните финанси.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог седмицата започва с предизвикателството на Марс от противоположния знак Рак. Квадратите му към СЛВ и ЮЛВ могат да провокират напрежение в партньорската сфера и в отношенията с работодател/и. За някои това може да бъде удобен повод засмяна на позиция или на работа. Пълнолунието в Риби, което е и лунно затъмнение, допълва картината с възможности за предоговаряне на работни условия, сключване на нов договор, или добра сделка. Сега,в юпитеровия период на личната година шансът е на ваша страна, разбира се след прецизно оглеждане на всички условия, Меркурий е в Дева все пак. Слънцето влиза във Везни , в неделя, в полето на кариерата и насища с позитивна енергия тази зона на слънчевия хороскоп.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои седмица благоприятна за пътуване и правене на планове за пътешествия. Колкото повече, толкова повече, както казва Пух. Финансова дилема може да възпрепятства или ограничи полета на желанията. Марс от полето наличните доходи и притежания ви поставя в ситуация да избирате накъде да насочите средства, къде да отрежете разходите, как да разпределите наличното и очакваното. Юпитер в знака ви увеличава апетита за живот и задоволяване на желанията. Пълнолуние-лунно затъмнение е в полето на професионалната изява. Освен натоварване с повече ангажименти, решаване на проблеми с колеги и шефове, ще имате и много знаци за отварящи се възможности. Сатурн в тази зона, ретрограден, ви поставя сериозни задачи за решаване. Някои промени са неизбежни, но можете да насочите събитията в желана от вас посока.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни седмицата започва с Луна в другия въздушен знак Водолей. Балансиращата и роля е много необходима за напрегнатия Марс в квадрати към лунните възли. От зоната на кариерата тази превъзбудена планета воин ви поставя в предизвикателни ситуации с шеф или колега. По-силно ще го усетят тези от първата декада на знака, още повече, че Лилит във Везни е също включена в напрегнатата конфигурация. Имате начини за справяне, Венера е в знака ви и в тригон с Юпитер. Пълнолунието-лунно затъмнение е в сряда, 18 септември, в зоната на здравето и ефективния труд. Тъй Сатурн и Нептун са тук ще трябва да обърнете внимание на някои знаци на тялото, да си направите някои профилактични изследвания, а също така да се подготвите за предстоящия есенно-зимен период с неща, които подобряват имунитета. В неделя Слънцето идва във вашия знак, започва новата слънчева година на знака.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей седмицата започва позитивно с Луна във Водолей. Имате нейната подкрепа поне до обяд, преди да ви напусне, за да намали напрежението от марсовите квадратури към лунните възли. Тъй като Марс е в полето на здравето, в падение е в Рак, някои обстоятелства със здравето изискват по-спокойно отношение, без прибързване, с търсене и на второ, ако трябва и трето мнение. Гневът е лош съветник, затова успокоявайте възникнал спор или конфликт в работната среда. Пълнолунието-лунно затъмнение попада в полето на личните доходи и притежания. Хармоничните влияния към него на другите планети дават възможност да се проявят позитивните страни. Възможно е да получите приходи, да намерите друг източник на доходи, като нова работа например. В неделя Слънцето преминава във Везни, започва юпитеровия период на личната година, най-добрият за кариерата.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак седмицата започва,както завършва предходната, с Марс в двойна квадратура към оста на лунните възли. Какво ще рече това? Дилема. Появява се необходимост от взимане на важно решение, за някои е крайно. Възможно е на някои да се стовари отговорност, която не е по силите, или са в невъзможност да поемат по обективни причини. Лилит в съвпад с ЮЛВ усложнява ситуацията. В сряда, 18 септември, е пълнолунието-лунно затъмнение в другия воден знак Риби. Съпътствано е от хармонични аспекти, които дават нов поглед, друга перспектива и възможности. При някои в следващите седмици е възможно предоговаряне, подновяване или с анекс на ангажимент, трудов договор, или граждански такъв.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстои бурна седмица. Водната стихия е активна и голяма заслуга за това има Марс в Рак. В понеделник планетата воин е предизвикана да взима страна, да решава екстремна ситуация. Ако се чудите по кой път да поемете, изберете не краткия, а сигурния. Пълнолунието-лунно затъмнение е също във воден знак, в 25Риби. Пълната Луна е в зоната на сърдечните дела, творчеството и децата. Някои ще се радват на заслужен успех и аплодисменти от реализация на свой труд, а други ще се гордеят с постиженията на децата си. За свободните сърца пълнолунието в Риби е отправна точка за контакт и връзка.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби в понеделник по обяд Луната влиза в Риби. Водната енергия е активна през цялата седмица. Едната причина е в Марс, който от Рак застава в средната точка на остана лунните възли. Фокусът на тази двойна квадратура е в полето на приятелствата и работата в екип. Някой или нещо ще ви постави в предизвикателна ситуация да се вземе решение, да се заеме позиция по даден проблем. И то по кардинален, категоричен начин. Лунното затъмнение е също във воден знак, вашия. Рядко случващо се събитие е пълнолуние и лунно затъмнение в собствения знак. Това бележи времена важни обстоятелства с ваше участие. Можете да привлечете внимание към себе си, или да станете инициатор на важно за повече хора събитие.

Дати на някои астрологични събития

Марс 90 СЛВ е ЮЛВ на 16.09.2024 г в 4:25 ч

На 18.09.2024 г в 5:34 ч Пълнолуние и частично лунно затъмнение в 25°Риби

Слънце 120 Уран на 19.09.2024 г в 16:04 ч

Слънце 180 Нептун на 21.09.2024 г в 2:16 ч

Слънце 120 Плутон на 22.09.2024 г в 8:12 ч

На 22.09.2024 г в 14:43 Слънцето влиза във Везни

Луната е без курс на:

16.09.2024 8:04 – 16.09.2024 12:39

18.09.2024 12:02 – 18.09.2024 12:24

20.09.2024 11:38 – 20.09.2024 12:02

22.09.2024 13:14 – 22.09.2024 13:24

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 9-15 септември 2024
    2. gravatar Svetski за Седмичен хороскоп 2-8 септември 2024
    3. gravatar Нели Йорданова за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    4. gravatar Любов Шишкова-лютова Евелинова за Възврат на планета
    5. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024