Седмичен хороскоп 30 септември – 6 октомври 2024

2024 10 2Меркурий-Слънце в съвпад

Слънчево затъмнение на 2 октомври

Голям воден тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни динамично начало на седмица, в която въздухът и водата ще мерят сили, а от това ще се вдига много много пара.

В понеделник, 30 септември, хронологически пръв е съвпадът на Меркурий с ЮЛВ в 6-я градус на Везни. Аспектът, макар и много рано сутринта, дава тон на изчистване на недоволство и противоречия, там където има договорни отношения или лична обвързаност. За да добиете представа колко бързо се движи Меркурий, вечерта в понеделник той прави съвпад със Слънцето в 8-я градус на Везни. Затова казваме, че неговите аспекти са с краткотрайно влияние и изискват бърза реакция. Участието на Лилит към съвпада усилва негативните емоции и прави реакциите по-остри и категорични.

Също в понеделник Марс прави тригон със Сатурн в 14-я градус на водните знаци Рак и Риби. Импулсивният и остър Марс обединява енергията си със сдържания и разумен Сатурн под мотото „бързай бавно“. Каквито и да са предизвикателствата печели този, който съумее да охлади емоциите и да мисли разумно. Тригонът Марс-Сатурн в понеделник преди изгрева слага началото на голям воден тригон, който се оформя в средата на седмицата с включването и на Венера от Скорпион.

В сряда е второто от есенните затъмнения. На 2 октомври Луната и Слънцето се събират в 10-я градус на Везни близо до ЮЛВ. Новолунието е и слънчево затъмнение. Затъмнението е пръстеновидно, ще се наблюдава от южното полукълбо, от нашата територия не. В 10-11 градуси на Везни се оформя стелиум от планети като към Слънцето и Луната се добавят Меркурий и Лилит. Силата му ще усетят, тези които са на кръстопът, в сложен житейски период, предстои им да направят избор и да вземат важно решение. Задавайте си въпроси и се вслушвайте във вътрешния си глас. Слънчевото затъмнение идва с просветление, с увереността, че сте на прав път и трябва да постъпите точно по този начин.

За радост на водните знаци, в петък и Венера застава в тригон към Сатурн. Така големият воден тригон Венера-Марс-Сатурн засилва влиянието си. Двете планети на страстта ще застанат в точен тригон през следващата седмица на 8 октомври като привлекат и Прозерпина за съучастник. Големият воден тригон с емоционално активните Венера и Марс, под критичния поглед на Сатурн, повлиява отношенията във връзките. Точното време за обмисляне на бъдещето, за правене на сериозни планове, за разпределяне на роли и задължения. Водната енергия е доминираща за сметка на огнената, която е пасивна през цялата седмица.

В неделя квадратът на Меркурий и Марс в кардиналните Везни-Рак обещава бързи престрелки между съперници.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен предстои седмица на много ангажименти, които не търпят отлагане. Новолунието – слънчево затъмнение ще бъде на 2 октомври, в зоната на партньорството. Предстоят моменти на напрежение,сериозни разговори и обсъждане на общи проблеми. За мнозина новолунието носи прозрение, изясняване на ситуация и правене на важни крачки към подобряване на отношенията за в бъдеще. Планетният управител играе важна роля. Големият воден тригон, в който се включва през тази и следващата седмица, дава шанс след бурята от емоции да се стигне до успокояване и съгласуване.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв в центъра на вниманието имат предимство ценните за вас неща, материални и нематериални. Новолунието-слънчево затъмнение на 2 октомври е в зоната на движението и комуникациите. Предстоят ви запознанства с нови хора, активно общуване, често придвижване на къси разстояния. На някои предстои промяна в договорни отношения. Добър период за преговори, но преди да се включите активно съберете достатъчно информация, обмисляйте и правете точни планове. Доминиращата водна стихия ще ви води по тайни пътища и ще ви подсказва истини, за които не сте се досещали.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои седмица на динамика в професионалните ангажименти. Новолунието-слънчево затъмнение във Везни на 2 октомври създава активност в сферата на колективните дейности. Откриват се неизвестни досега възможности да обедините ум и талант с други хора, да създадете екип, за започнете нов проект. Възможно е наложително разделяне с някои хора, или с неудачни работни подходи. Доминиращата водна енергия активира сензорите, прави ви чувствителни и възприемащи по-високи честоти. Следвайте знаците, които се появяват често и собствената си интуиция.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои емоционално начало на седмицата с Луна в другия земен знак Дева. Новолунието в другия венерин знак Везни е и слънчево затъмнение, време за важни житейски промени, за полагане на началото на нещо ново. В полето на ежедневието и здравословния начин на живот можете да направите дните си по-ефективни като труд, така че да имате достатъчно свободно време за разтоварване и почивка. Нови хора, нови отношения в работната среда действат тонизиращо. Големият воден тригон през тази и следващата седмица помага на търсещите емоционална връзка. За обвързаните периодът е добър за заздравяване на отношенията и планиране.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева седмицата започва обещаващо с Луна в Дева. Твърде лично ще приемате много от това, което ви се случва през седмицата. Новолунието-слънчево затъмнение е в зоната на личните доходи. Те ще бъдат в центъра на вниманието и тяхното увеличаване ще бъде движещата сила през следващите дни и седмици. Включването на Лилит нажежава страстите. Изправени сте пред взимането на важно решение. Отказът от едно е условие, за да ви се даде възможност за нещо ново и по-добро. Силната водна енергия дава шанс да привлечете и други хора, да правите обединение, да участвате в нещо, което е важно за повече хора.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог седмицата започва с Луна в другия земен знак Дева, която тегли към далечни пътища и нови преживявания. Слънцето и Луната се срещат в зоната на кариерата. Това новолуние е едно от най-значимите за годината. Съчетано със слънчево затъмнение то усилва тенденцията за промени в професионалната сфера. Отправяйте желанията си, правете целите си по-ясни и изпълними. Слънчевото затъмнение в тази зона е като фар, който осветява тъмните места и ви насочва към възможности, които сте подценявали и подминавали. Силната водна стихия ви дава подкрепата на приятели и партньори.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци началото на седмицата е с фокус върху домашните дела и проблемите на най-близкото обкръжение. Новолунието-слънчево затъмнение на 2 октомври е в полето на любовта, творчеството и децата. Ще ви станат известни истини, ще разберете за нечие недоволство и противоречия, в които сте замесени. Юпитер от вашия знак ви е подтиквал към разточителство и алчност за влияние притежания и преживявания, но е време да си дадете сметка за истински ценните неща в живота си. Големият воден тригон ще ви подтикне към стъпки за успокояване на напрежението и търсене на разумен изход от сложните ситуации.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни предстои забележителна седмица. Новолунието-слънчево затъмнение на 2 октомври е в 10-я градус на вашия знак. Можете да го направите отправна точка на важни за вас цели и планове, да вземете важно решение, да направите крачката, за която досега не сте имали смелост. Съвпадът на Меркурий със Слънцето просветлява ума, дава нови идеи и пътят за тяхното реализиране. Силата на големия воден тригон обединява редица условия в кариерата, доходите и отношенията в работната среда. Планетният управител се включва към него през тази и следващата седмица, давайки ви повече увереност и финансова сигурност.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои седмица с новолуние в другия въздушен знак Везни. Съпътстващото го пръстеновидно слънчево затъмнение усилва ефекта на пробуждане. Ще видите и усетите по нов начин ситуации, които работят в полза на вашето развитие и израстване. Мнозина ще бъдат привлечени към изследване на нови места или навлизане в нови сфери на познанието. Новолунието в юпитеровия период на личната година създава подходящите условия за избор на професия и подходящо обучение. Доминиращата водна енергия чрез големия воден тригон създава подемна сила за напредък в професията.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак предстои динамична седмица. Новолунието-слънчево затъмнение слага акцент на дома, семейството, най-близките и всичко свързано с тях. В усещането са сигурност и стабилност възможно да има пропукване и известна несигурност. Достатъчно основание да се освободите от това, което ви тревожи и прави неуверени. Задавайте си въпроси, доверете се на интуицията и ще намерите нужните ви отговори. Водната енергия е доминираща. Марс от вашия знак е включен в голям воден тригон в средната декада. Имате попътен вятър през тази и следващата седмица.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстои емоционална седмица. Началото може да е твърде динамично и дори изненадващо. Слънчевото затъмнение е в скритата зона, в тила, откъдето могат да изникнат обстоятелства и възможности, за които не сте се досещали досега. Силната водна енергия ще ви увлече през тази и следващата седмица. Не бързайте, оставяйте си време да обмислите възможности и предложения, да проучите плюсовете и минусите преди да вземете важно решение. Венера от вашия знак привлича внимание и благоприятни условия.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби седмицата започва с Луна в срещуположния знак Дева. Другите заемат голяма част от времето и вниманието, а Сатурн от знака ви кара да ги поставяте преди себе си. Новолунието-слънчево затъмнение на 2 октомври в мистичната зона на слънчевия хороскоп е подтик да изразите предпочитанията си. Въпреки усилията ви някои тайни ще излязат на показ. Водната стихия е във вихъра си през тази и следващата седмица. Възползвайте се, яхвайте подемната вълна и сърфирайте, носейки успехи за себе си и радост за другите.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 0 ЮЛВ на 30.09.2024 г в 2:19 ч

Марс 120 Сатурн на 30.09.2024 г в 6:06 ч

Слънце 0 Меркурий на 30.09.2024 г в 23:09 ч

На 2.10.2024 г в 21:49 ч в 10°Везни Новолуние-пръстеновидно слънчево затъмнение

Венера 120 Сатурн на 4.10.2024 г в 19:04 ч

Меркурий 90 Марс на 6.10.2024 г в 8:37 ч

Луната е без курс на:

2.10.2024 0:39 – 2.10.2024 1:19

4.10.2024 13:40 – 4.10.2024 14:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 9-15 септември 2024
    2. gravatar Svetski за Седмичен хороскоп 2-8 септември 2024
    3. gravatar Нели Йорданова за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    4. gravatar Любов Шишкова-лютова Евелинова за Възврат на планета
    5. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024