Седмичен хороскоп 7-13 октомври 2024

2024 10 7 от 9 октомври

от 12 октомври

Меркурий в Скорпион от неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни седмицата в края на коридора на затъмненията, който приключва на 10 октомври с квадрат на Луната и Слънцето. Доминирането на водната енергия продължава с движението на четири планети във водни знаци. Три от тях Венера-Марс-Сатурн от миналата седмица формират голям воден тригон, обединявайки енергиите на знаците Скорпион-Рак-Риби. Водната стихия владее емоциите, те могат да бъдат спокойни и гладки като водно огледало, но също така бурни и разрушителни като циклон след земетресение от 9 бала в океана. Тригоните успокояват, а големите тригони още повече,като позволяват енергията на любовта и подкрепата да тече плавно и хармонично.

Към успокояващата позитивна енергия на големия воден тригон в първите дни на седмицата се добавя и тази на въдушния тригон между Меркурий, и Юпитер. В подкрепа е и интелектуалният импулс от все още действащия бисекстил между Плутон,Уран и Нептун. Мисля, че точно тази хармонична връзка между далечните и мощни планети оказа благоприятно сдържащо, отклоняващо, влияние на потока плазма изхвърлен след двете силни,второто много силно, слънчеви изригвания, насочени към Земята.

Във вторник двата тригона Венера-Марс и Меркурий-Юпитер стават точни. Активната водна, следвана от въздушната енергия с включени вътрешните планети, дава импулс за споделяне, обсъждане, намиране на общото в различията както в отделни двойки, така и в по-големи групи хора. Благоприятно време за постигане на съгласие и мир през първата половина на седмицата.

В сряда, 9 октомври, Юпитер навлиза в ежегодната си ретроградна фаза. Гигантът на слънчевата система започва движението си назад от 21-я градус на Близнаци, а ще тръгне отново напред след близо четири месеца, на 4 февруари 2025 година. Проявлението на ретроградния Юпитер зависи от това, къде се случва транзитът му във всяка лична натална карта, но общото за всички е забавянето на темпото и смирение. Всички грандиозни планове търпят задръжка и щателно преразглеждане. На алчността за преживявания и придобивки се слагат спирачки и забранителни знаци.

Докато Юпитер влиза в ретроградност, Плутон излиза. Това се случва в събота 12 октомври, когато малката планета с голямо влияние става директна от 29 градус на Козирог. В последните пет месеца, от 2 май, когато беше в 2-я градус на Водолей, ретрогрдният Плутон може да е увеличил съмненията и да е задълбочил неувереността по някои важни за вас въпрос. Вътрешната борба, която съпътства търсенето на истината и преодоляването на задръжките, при мнозина е довела до постигането на увереност в избора на цел. В последния градус на кардиналния Козирог това втвърдяване на мнение и неотстъпване от позиция има както плюсове, така и минуси, които предстои да наблюдаваме най-вече в международен план.

В края на седмицата облаците се сгъстявват. Формират се няколко напрегнати аспекти, които ще бъдат в силата си на границата и в началото на следващата седмица. Марс от Рак е в центъра на събитията. Отивайки към опозиция с Плутон планетата воин прави и квадрат със Слънцето. Оформилата се кардинална двойна квадратура (тао квадрат) ще създава напрежение през цялата втора половина на месец октомври.

Меркурий влиза в Скорпион в неделя, което прави ума задълбочен, но езика ни по-остър и дава воля на непремислените думи.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата започва обещаващо с Луна в другия огнен знак Стрелец. Устремили сте се към нова цел и сега ви предстоят дни на взимане на решения и правене на важни крачки. Използвайте времето докато СЛВ е във вашия знак, за да направите сериозна промяна в живота си. Имате подкрепа и отвън, но нищо не може да замени личната решителност и воля за успех. Ако искате повишение или смяна на работата си, отивайте смело на интервюта и преговори през първата половина на седмицата. В края на седмицата бъдете дискретни, не разнасяйте слухове, но и не споделяйте собствените си планове.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец, хармонично разположена спрямо лунните възли. Позитивизъм и хармония в отношенията през първата половина на седмицата обещава и Юпитер от зоната на приятелствата и подкрепата. В сряда планетата гигант става ретроградна за близо четири месеца. Ретроградният Юпитер може да забави реализацията на някои екипни проекти,да обърка планове по получаване на финансова подкрепа в периодите, когато е в напрегнати аспекти с вътрешните планети, в началото на ноември, и по време на квадрата му със Сатурн в края на декември. В края на седмицата Меркурий влиза в Скорпион като изпълва семейната среда с по-интензивни емоции и раздвижване.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец седмицата започва с Луна в собствения знак, което е ви дава редица предимства и възможност да насочвате случващото се в желаната от вас посока. Силната водна енергия обединява трите скрити зони от слънчевия хороскоп свързани с решаването на важни за вас въпроси, касаещи дома,семейството, най-близките, тайните, които ви свързват, дискретността и съхранението. Юпитер, който се движи в зоната на партньорството става ретрограден в сряда. За четири месеца напред гигантът на слънчевата система се заседява, става стационарен два пъти или се движи назад, с което създава забавяне в обстоятелства, които изискват намесата на правила и закони, решаване на въпроси по съдебен ред, сключване на брак или разтрогването му. Критични в това отношение са дните в началото на ноември и тези в края на декември.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои емоционална седмица. Венера е много активна и готова да помага в личните дела. Планетният управител е в полето на партньорството, в срещуположния знак Скорпион, но също така участва в голям воден тригон с Марс, управител на този знак и Сатурн в Риби от зоната на неформалните връзки. Така едно приятелство или неангажираща досега връзка може да прерасне в нещо по-сериозно. Време е за изпълнение на дадени обещания. Юпитер става ретрограден в зоната на личните доходи. Сериозни ограничения не се налагат, но някои приходи могат да бъдат забавени. Земната енергия става още по-силна и подкрепяща с изправянето на Плутон в Козирог.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстои седмица фокусирана в семейството и домашната среда. Големият воден тригон, породил се през миналата седмица, влияе и в тази, по-силно в първата половина.помага ви да поддържате хармонични отношения с приятели, колеги, роднини, съседи, деца. Все още сте в слънчевия период на личната година, привличате и обединявате хората около себе си. Условията са благоприятни за увеличаване на доходите. Юпитер, който се движи в зоната на кариерата, става ретрограден в сряда. За четирите месеца, през които се движи там, някои сложни обстоятелства свързани с професионалната изява, могат да станат още по-сложни. Критични в това отношение са дните, когато Венера му застава в опозиция в началото на ноември, както и в последната седмица на декември, когато е квадратът му със Сатурн. В края на тази седмица планетният управител се конфронтира с Плутон и влиза в Скорпион, откъдето ще ви „дърпа за езика“ да си казвате всичко, което е на сърце и ум.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог предстои противоречива седмица. В първите дни, понеделник и вторник, в силата си е големия воден тригон, който улеснява контактите, прави общуването хармонично и взаимнополезно. От сряда до петък Луната е във вашия знак, дава ви поглед и възможност за контрол върху обстоятелства, които ви засягат. Също в сряда Юпитер се обръща в Близнаци, като ще се движи назад до февруари следващата година. В ретроградната му фаза можете да направите по-обстойни изследвания, да подобрите диетата си, да изчистите от излишното ежедневния си график. В четвъртък, когато е двойният квадрат между Луната, Слънцето и Марс, е възможно да се чувствате притиснати да вземете решение, или да защитавате аргументирано собствената си позиция. Плутон става директен в последния градус на знака ви. Ще ви дава от силата си до 19 ноември, когато преминава във Водолей.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци седмицата започва с Луна в срещуположния знак Стрелец. В полето на партньорството Луната предизвиква известно безпокойство в началото на седмицата. В марсовия период на личната година ще трябва да проявите по-голяма инициативност, да бъдете активни не само в неща, които лично ви засягат, но и такива, които касаят колектива, в който работите, или екипа, който ръководите. Ще ви се налага да защитавате личния си интерес пред съдружници и партньори. Юпитер, който се движи във вашия знак, влиза в ретроградна фаза за около четири месеца. В този период личните амбиции и стратегии за собствен успех ще претърпят модификация и напасване към реалността, особено в началото на ноември, когато Венера му застане в опозиция от Стрелец.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни времето на новолуние в собствения знак се разтяга и те продължават да са „във вихъра на танца“. Големият воден тригон, който създава хубаво настроение и хармонични отношения, е в силата си до средата на седмицата. Във вторник този между Венера и Марс става точен. В слънчевия период на личната година сте, време за заявяване на себе си, за изяви и привличане на внимание. В това отношение и Меркурий помага до края на седмицата, преди да премине в Скорпион. В сряда Юпитер става ретрограден, ретроградната му фаза е близо четири месеца. Голямата благодатна планета се движи в зоната на растежа, повишаване на квалификацията, разширяване на кръгозора, пътешестване и промяна в целите. Ретроградността и в тази зона ще ви постави в условия на избистряне на желанията, стремежите и очакванията в по-реалистични параметри.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои седмица на приятелите, на отзоваване на нуждите на други хора и изпълняване на поети преди време ангажименти. Ще продължавате да усещате подемната сила на енергията на новолунието. Също така на големия воден тригон, който продължава до средата на седмицата да ви помага да хармонизирате отношенията си с околните, както и да извличате полза от това. В юпитеровия период на личната година Юпитер става ретрограден за четири месеца напред и то в полето на изявите, и блясъка, на сърдечните дела, и отношенията с децата. Движението му назад може да ви накара да задържите реализацията на някои лични дела с цел тяхното подобряване, за изчистване от прекалено скъпото, твърде лъскавото или прекомерно голямото. По-големи свивания на разходите може да ви се наложат в началото на ноември и в края на декември.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак предстои ангажирана седмица. Марс от вашия знак участва в големия воден тригон, който през първата половина на седмицата е в силата си. Обвързаността на планетата воин с Венера и Сатурн ви прави ангажирани с проблемите на хората около вас, с тези на колеги, приятели, интимен партньор, деца. До сряда ще успявате с лекота да сдържате нерви и да спазвате добрият тон. В четвъртък и петък обаче идва буря. За да придвижвате личните си дела напред ще се налага да бъдете по-настъпателни и смели. В края на тази седмица Марс от вашия знак навлиза в труден период с много напрегнати аспекти, който ще продължи през цялата втора половина на месец октомври.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион астрологичната картина за седмицата поставя акцент върху два въпроса – здраве и лични доходи. За отразяването и на двата ще ви помага големият воден тригон, който се оформи през миналата седмица и който се подсилва от точния аспект между Венера и Марс във вторник. В сатурновия период на личната година сте, време за равносметка и съсредоточаване върху планираното и недовършено. Юпитер става ретрограден в сряда, в полето на финансовата подкрепа и интензивните партньорски отношения. По време на ретроградната фаза, а тя ще продължи до февруари 2025 година, някои очаквани външни плащания могат да се забавят, получаване на първа пенсия също, да има задръжки за рефинансиране на кредити, в началото на ноември или в края на декември.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби и през по-голямата част на тази седмица доминиращата водна енергия дава своята подкрепа. Единствената спирачка можете да си бъдете самите вие с ограниченията, които си налагате. Точният тригон на планетите на страстта във вторник усилва емоциите и прави личните отношения да приличат на романтична пиеса или филм. В сряда Юпитер става ретрограден. В полето на дома и семейството голямата благотворна планета ще се движи назад четири месеца. Ретроградната му фаза може да се окаже благоприятното време за подобряване на домашната среда, но с добре обмислени и финансово подплатени проекти. За целта в неделя Меркурий преминава в другия воден знак Скорпион готов за изготвянето на сериозни, добре аргументирани документи, особено ако те трябва да бъдат съгласувани с различни инстанции.

Дати на някои астрологични събития

Венера 120 Марс на 8.10.2024 г в 12:22 ч

На 9.10.2024 г в 9:05 ч Юпитер ретрограден от 21°Близнаци

На 12.10.2024 г в 2:32 ч Плутон директен в 29° Козирог

13.10.2024 г в 21:23 ч Меркурий в Скорпион

Луната е без курс на:

9.10.2024 8:54 – 9.10.2024 12:38

11.10.2024 18:53 – 11.10.2024 19:31

13.10.2024 17:11 – 13.10.2024 22:55

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 9-15 септември 2024
    2. gravatar Svetski за Седмичен хороскоп 2-8 септември 2024
    3. gravatar Нели Йорданова за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    4. gravatar Любов Шишкова-лютова Евелинова за Възврат на планета
    5. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024