Седмичен хороскоп 14-20 октомври 2024

2024 10 17 на 17 октомври

Голям кардинален квадрат

от 17 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В астрологично отношение втората половина на октомври е противоречива. Хармоничните и напрегнатите аспекти ще се съревновават да привличат внимание към себе си, провокирайки разнообразни събития. До края на месеца водната енергия е в силата си с движението на пет, а когато и Луната се включи, на шест космични тела във водни знаци.

Седмицата започва експресивно, с емоционална експлозия, вследствие квадрата на Марс и Слънцето в кардиналните знаци Рак и Везни. Ефектът на този напрегнат аспект се увеличава многократно с включването на Хирон към квадратурата, който оформя планетната фигура двоен (тао) квадрат. Уроците на небесния учител Хирон се учат, чрез болката, понякога душевна, но по-често физическа.

След дни двойният квадрат става голям квадрат, в който са включени всички кардинални знаци. Масло в огъня наливат и вътрешните планети. Меркурий е в квадрат с Плутон, а Венера прави опозиция с Уран. А на този огън, запален от планетата воин, малко му трябва за да лумне. Всичко може да бъде повод и причина за конфликт, скандал, размирици,бой, дори ново огнище на война (че текущите не ни стигат).

Има и хармонични аспекти, с които добронамерените могат да успокоят конфронтиращите се, да търсят решения, удовлетворяващи и двете страни. Венера от Скорпион „тъче на два стана“, едновременно е срещу Уран, а прави хармонични аспекти с Нептун и Плутон. Въздушните знаци, които са майстори в дипломацията се включват с тригон между Юпитер и Слънцето в Близнаци-Везни.

В средата на седмицата, в дните на пълнолунието, напрежението във взаимоотношенията се усилва многократно от формиралия се голям кардинален квадрат. Рязката промяна в температурите също ще доведе и до рязка промяна в настроенията и в общуването.

Пълнолунието е в юпитеровия ден на седмицата, четвъртък. На 17 октомври, в 14:26 ч, бг.време, Луната и Слънцето застават в точна опозиция в 24-я градус на кардиналните знаци Овен и Везни. На това марсово пълнолуние подхожда Луна с оранжево червен ореол.

Светъл лъч за огнените знаци проблясва също в четвъртък, но вечерта, когато Венера преминава в Стрелец. От потайния воден Скорпион тя се хвърля в прегръдките на широкоскроения огнен Стрелец. В следващите три седмици и нещо планетата на любовта ще помага да се възстановят щетите от пълнолунието в Овен и да укрепнат отношенията във връзките

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен напрежението от края на миналата седмица продължава и през тази. Планетният управител е в напрегнати аспекти, а също така предстои и пълнолуние в Овен. В понеделник е точния квадрат на Марс и Слънцето като част от по-голяма формация от планети, която ще се разгърне до края на седмицата. Всичко казано по ваш адрес ще ви изкарва извън контрол и дълбоко ще ви наранява. Марс активира най-вътрешния кръг от близки хора, затова спречквания и конфликти може да има в дома, или заради него, но също така и в работната среда, особено там, където, поради уседналост, сте създали близки отношения от семеен тип. Пълнолунието в четвъртък, във вашия знак, дава шанс на важна житейска промяна, при някои съпроводена с болка и разочарование. Венера идва на помощ като влиза в Стрелец и ви кани на пътешествие и откъсване от проблемите.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои динамична, изпълнена с много емоции седмица. Акцентът е пълнолунието в другия огнен знак Овен, което ще бъде в четвъртък, на 17 октомври. Понеделник е оцветен в ярки цветове, заради експресивното поведение на Марс. Планетата воин, която се движи до края на годината и ще прехвърли в следващата, в предходния знак Рак и много активна още от понеделник. От най-скритата зона на зодиакалния хороскоп Марс задейства вътрешния живот, активира интуицията и сънищата, прави по-динамична връзката с другите нива на Аза, подобрява вашата прозорливост и осъзнатост. Пълнолунието в Овен може да доведе до реализация на планове, да ви приближи до финала на важно за вас начинание. В следващите три седмици Венера ще се движи през зоната на любовта, творчеството и децата, чудесно време за хармонизиране на отношенията с близките.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец предстои запомняща се седмица с пълнолуние в другия огнен знак Овен. В понеделник адреналинът може да се покачи от случка или обстоятелство свързано с точния квадрат на Марс и Слънцето в кардиналните знаци Рак и Везни. Повечето могат да не усетят вълнението предизвикано от напрегнатите аспекти в кардиналния кръст, които увеличават интензитета си дните на пълнолунието, сряда-петък. Подвижната огнена природа ви дава свободата да преминавате леко през проблемни за други ситуации. Пълнолунието в Овен, в полето на блясъка и славата и на сърдечните дела, може да ви зарадва с резултати от нещо, в което сте вложили, или близки до сърцето ви хора, усилия и очаквания. На 17 октомври Венера ви идва на гости. Ежегодният и транзит ще продължи три седмици. Планетата на красотата и хармонията ще ви прави по-харизматични и привлекателни. За свободните сърца това е чудесен период за начало на връзка, особено през следващата седмица, когато е в тригон със СЛВ.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец приятелите, приятелската среда, реална или виртуална, ще заема важно място през седмицата. Пълнолунието в предходния знак Овен изпълва по-голямата част от седмицата с динамика и понякога напрежение в социалните връзки. Някои конфликти с роднини, съседи, съученици, могат да стигнат преломна точка, когато да прекипи насъбралото се и да започне процес на нормализиране и успокояване. Подобно развитие може да има и при здравословни проблеми. В петък и събота Луната е във вашия знак, връщате си силата, подобрява се самочувствието. Това отчасти се дължи и на добрата позиция на Венера. Планетният управител преминава в огнения Стрелец за повече от три седмици, и сега е в хармонични връзки с далечните и силни планети.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева седмицата започва с Луна в противоположния знак Риби. В края на деня тя прави съвпад със Сатурн, ретрограден и в 13-я градус на Риби. Партньорската тема е активирана. Отношенията със съдружници, партньори, работодатели могат да отнемат много време и енергия. Бурята с участието на Марс и пълнолунието в Овен за едни могат да бъдат интересни като наблюдатели отстрани. Включени в събитията ще бъдат тези, които имат оси (АС/ДС и МС/ИС) и натални планети в кардинални знаци. Пълнолунието е в зоната на тайните и страстите, на чуждите финанси и задълженията. Някои заявени желания на новолуние сега могат да намерят реализация. Личните доходи могат да бъдат обект на внимание и обсъждане. В следващите три седмици Венера ще се движи в полето на дома и семейните отношения, внасяйки там хармония и радост.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог предстои подвижна седмица. Тя започва емоционално дори за вашия резервиран знак, заради няколкото напрегнати аспекта. Най-значимият е квадратът на Марс и Слънцето, който е част от двоен квадрат прерастващ в голям кардинален квадрат в дните на пълнолунието. В понеделник са и напрегнатите аспекти на Меркурий и Венера с Плутон и Уран, които задават раздвижване в приятелската среда, в екипа, или в колектива, в който работите. Може да се окажете въвлечени в конфликтна ситуация на работното място, такава между колеги, съдружници или шефове. Пълнолунието в Овен носи реализация на очаквания и желания свързани с близката среда, дома, семейството, рода, корените.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци предстои седмица на голяма активност в професионалната сфера. Планетният управител е в Скорпион и в квадрат Плутон, неприятно съчетание за вашия знак, който умее много добре да работи, но и да воюва с думи. В марсовия период на личната година Марс попада в напрегнати ситуации и ви подтиква да защитавате с цената на всичко себе си и своето. Пикът на конфликтите е в средата на седмицата, в дните на пълнолунието в Овен. Юпитер в знака ви е ретрограден, дава ви илюзията за сила и неприкосновеност. Венера влиза в полето на партньорството и помага за хармонизиране на отношенията.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни предстои забележителна седмица с пълнолуние в срещуположния знак Овен. Всяка година през есента се случва подобно пълнолуние, но сега то преминава в особено напрегната астрологична среда. В понеделник е точният квадрат на Марс и Слънцето, чието влияние се усети още в края на предходната седмица. Като кардинален знак искате или не се включвате в събитията провокирани от двойния квадрат в началото на седмицата, който в дните на пълнолунието става голям кардинален квадрат. Влиянието е върху личната изява и партньорството. Наелектризираният Марс е в полето на професионалната реализация. Някои противоречия с шеф, несъгласие с условия на труд и заплащане, могат да доведат до сериозен конфликт, разваляне на отношения, а при някои и прекратяване на договор.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей главна тема през седмицата са личните доходи и придобивки. С идващото пълнолуние може да подобрите материалното си състояние с договаряне на нови работни условия и поемането на добре платени ангажименти. Пълнолунието в Овен слага акцент върху срещи,разговори, договаряне, сключване на сделки. Важна е темата за мобилността и необходимостта да имате надеждно превозно средство. Напрегнатите аспекти провокират, създават пречки и принуждават към повече активност и настойчивост. Има и известен риск при пътуване, затова бъдете внимателни и коректни шофьори. Венера преминава в Стрелец за три седмици напред като изпълва полето на приятелството и подкрепата с повече хармония и дипломатичност.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак седмицата започва обещаващо с Луна в другия воден знак Риби. Водната енергия е все така силна и подкрепяща знака ви до дните на пълнолунието в Овен, когато огънят заявява претенции. Във фокуса на вниманието ви ще бъдат целите и стремежите в дългосрочен план. Пълнолунието в Овен може да доведе до реализация на планове свързани с кариерата. На прага сте на важна за вас промяна в социалното положение. Марс от вашия знак е напрегнат и конфликтен. В дните на пълнолунието е възможно да попаднете в „окото на урагана“. Ако успеете да овладеете емоциите си, ще постигнете повече.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион седмицата започва с Луна в другия воден знак Риби. Водната енергия е силна и подкрепяща и тази седмица. Това ще ви помогне да се дистанцирате и предимно да наблюдавате случващото се при и чрез кардиналните знаци. Повече емоции ще ви носят двете вътрешни планети, които се движат през вашия знак. Меркурий е в квадрат с Плутон и подтиква към остри, критични словесни включвания. Венера прави опозиция с Уран и може да ви изненада с неочаквани срещи и предизвикателства от срещуположния пол. Пълнолунието в Овен може да повлияе здравето, ако имате хронично заболяване. Пълната Луна в Овен указва време за реализация на нещо желано и замислено в някое от предходните новолуния. Периодът е подходящ за смяна на средата,в която се работи, за подобряване на условия и работен климат.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби седмицата започва с Луна в Риби. Съвпадът и със ретроградния Сатурн,който също е във вашия знак, предполага изправяне пред необходимостта да поемете повече ангажименти и отговорност. В конфликтната ситуация при кардиналните знаци заради аспектите на Марс, е възможно да бъдат намесени вашите лични финанси или участието ви в тези на фирмата, съдружието, там където имате някаква договорена обвързаност. Пълнолунието в Овен поставя ребром въпроси за правата и задълженията, за морала и етиката на работните взаимоотношения. Венера внася успокоение в полето на кариерата от четвъртък нататък и през следващите три седмици.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 90 Марс на 14.10.2024 г в 10:15 ч

На 17.10.2024 г в 14:26 ч пълнолуние в 24°Овен

На 17.10.2024 г в 21:29 ч Венера е в Стрелец

Луната е без курс на:

15.10.2024 23:00 – 15.10.2024 23:34

17.10.2024 22:26 – 17.10.2024 22:59

19.10.2024 22:33 – 19.10.2024 23:07

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 9-15 септември 2024
    2. gravatar Svetski за Седмичен хороскоп 2-8 септември 2024
    3. gravatar Нели Йорданова за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    4. gravatar Любов Шишкова-лютова Евелинова за Възврат на планета
    5. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024