Седмичен хороскоп 21-27 октомври 2024

2024 10 21 22Слънце в квадрат с Плутон на 22 октомври

на 23 октомври

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни последната пълна седмица на месец октомври, следващата си я поделят с ноември. В астрологично отношение тя е неспокойна. Не толкова колкото предходната с пълнолунието в Овен и квадратурите в кардиналния кръст, но опозицията на Марс и Плутон навлиза в зоната на своя пик. Точната опозиция между двете най-войнствени планети е в края на следващата седмица, на 3 ноември, неделя, в навечерието на онези презокеански избори, които светът очаква със затаен дъх.

Отпреди месец Марс започна да забавя ход, ще продължава да се движи все по-бавно, докато на 7 декември обърне ход и започне ретроградната му фаза. През две години Марс застава срещу Плутон, за мерене на сили, или за общи пакости, обаче сега опозицията им ще продължи значително по-дълго време, от октомври до май следващата година. Бавният Марс се заседява дълго на границата между Рак и Лъв. Опозицията между двете планети-малфактори ще мине през три фази на точния аспект. Първата е през следващата седмица на 3 ноември, На 3 януари 2025 година е втората точна опозиция, когато Марс е ретрограден и също така бавен. На 24 април 2025 година,когато и двете планети са директни е тяхната последна точна опозиция за този планетен танц. Следващият е през есента на 2028 година.

Бавният Марс задълбочава процесите възникнали под влияние на опозицията му с Плутон. А тъй като двете планети управляват най-потайния знак Скорпион, то и това което се случва тече подмолно, скрито, на закрито, в тила, зад гърба, под земята, зад пелена от неискреност и манипулации. Силата на плутонианците преминава през върхове и спадове. Опозицията не влияе добре на физическата енергия, но усилва психичната. Усилва се прозорливостта и умението да се фокусират в дадено нещо, в човек или събитие, насочвайки цялата си енергия в това, докато не постигнат своето. Който е попадал под влияние на концентрирана плутонова енергия разбира за какво говоря. Оттук и препоръката за по-голям себеконтрол. Когато виждаш,че вредиш, спри се! Благородството е също проява на сила.

Марсовият ден на седмицата, вторник, се очертава като най-динамичен, доколкото напрегнатите аспекти подтикват към действие. Марс прави точен квадрат с Ерис, астероида на гнева, в първите часове на вторник. Тези които са и в марсова седмица, в марсов период, трябва да бъдат много, много внимателни в изразяване на мнение и включване в конфликт или каквато и да е рискова ситуация.

Във вторник след обяд Слънцето прави точен квадрат с Плутон, в последния 29-ти градус на Везни и Козирог, и така взема участие в опозицията му с Марс, затвърждавайки оформения от миналата седмица тао квадрат с тях. Слънцето е носител на истината, а във Везни стремежът за хармонизиране на отношенията е силен. Включването обаче не на място, и с най-добри намерения да е, не води до добър резултат, а напротив.

Капка мъдрост внася Сатурн от Риби в тригон с Меркурий, който е твърде невъздържан в Скорпион, също във вторник.

В първите часове на сряда, 23 октомври, Слънцето напуска знака на баланса и хармонията Везни и се гмурва в дълбоките води на Скорпион. Там ще плува до 21 ноември, когато ще премине в Стрелец. Транзитът на Слънцето през водния неподвижен знак усилва емоциите в двойките, прави изразяването им по-наситено, интензивно, силно въздействащо и драматично.

В сряда и четвъртък Луната се включва към тао квадрата ,преминавайки през съвпад с Марс. Квадратът между светилата е време за решителни действия, за заявяване на мнение. Уран от Телец дава рамо на Марс с оригинални идеи и умни решения,когато през втората половина на седмицата прави секстил с него.

Предизборната надпревара ще бъде в апогея си със всички съпътстващи и познати до болка обещания, и активности на състезаващите се за депутатско място.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата започва с активно общуване. Очакват ви интересни предложения, покани за срещи, разговори, интервю за работа. Във вторник обаче предстои сблъсък. Опозицията на Марс с Плутон предполага напрежение в служебните контакти, които рефлектират и в домашната среда. В сряда и четвъртък ще се налага да бъдете категорични и да отстоявате интересите си. Навлизате в период на контрол, ревизии, инвентаризации.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв предстои седмица на приятелите, на подкрепата, която можете да дадете и тази, която можете да получите. От миналата седмица планетният управител е много активен, сключва разнообразни аспекти и това прави вашето ежедневие по-динамично. Сега Слънцето отправя предизвикателство към Плутон с точна кардинална квадратура във вторник, в последния градус на Везни. Това естествено не ви остава безучастни и равнодушни към случващото се наоколо. Следвайте динамиката на събитията, но не изпускайте от контрол емоциите си. От сряда Слънцето започва транзита си през зоната на семейните дела, отбелязвайки добър период за подобряване на отношения и материален статус.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец по-голямата част от седмицата поглед и внимание ще бъдат насочени предимно към другите. Ако прекалявате, в някакъв момент може да се усетите използвани. Законът за даването и вземането е неумолим, спазвайте мярката. Венера е в знака ви, може да си позволите лукса да обърнете повече внимание на себе си. В сряда Слънцето влиза в предходния знак. В сатурновия период на личната година идва време за равносметка и разчистване. Приключвайте това, което е назряло, освобождавайте се от непотребното, разчиствайте място за новото, което идва.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои изпълнена с движение и динамика на отношенията седмица. В понеделник ще се налага да доказвате колко струвате и доколко можете да оправдаете нечие доверие. Във вторник и сряда бъдете внимателни в отношенията с другите. Ако шофирате, спазвайте знаците и етиката на пътя. В средата на личната си жизнена година сте, в нейния меркуриев период, време за промени. Слънцето преминава в зоната на партньорството и насища с позитивна енергия отношенията с околните.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстои активна в професионално отношение седмица. В понеделник ви очакват интересни предложения за смяна на работа, позиция, сключване на нов трудов договор. Планетният управите с тригона си към сдържания Сатурн ви помага да постъпите по най-разумният начин. В колектива, екипа, средата, в която работите, е възможно да възникнат конфликти заради заплащане в повече, по-малко или неизплатено навреме. От сряда Слънцето е в Скорпион. За месец напред то ще изпълни с позитивната си енергия зоната на комуникациите, ученето, посредническата дейност и договарянето.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог ехото на пълнолунието в кардиналния знак Овен ще ви догонва и през тази седмица, и през следващата. Марс се движи в полето на партньорството, което обхваща както личното, така и съдружията. Дълго време ще бъде там, а в опозиция на Плутон в определени периоди. През първата половина на седмицата планетният управител от Риби хармонично е свързан с Меркурий,което влияе добре на ума и поведението. На последните градуси, които са най-уязвими сега, помага Уран от Телец с креативни решения на принципа „няма начин да няма начин“. Слънцето прави транзита си през Скорпион, ангажирайки много приятели и хора от екипа в подкрепа на каузата.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци седмицата започва с Луна в Близнаци. И нещо повече, преминаваща през съвпад с Юпитер. Оферти валят отвсякъде, особено ако си търсите работа, или търсите някой, който да работи за вас. Действайте бързо, за да имате успех. Противоречия свързани с финансови въпроси могат да ескалират в дните от вторник до четвъртък включително. В сряда Слънцето е вече в Скорпион. Навлизате в период, когато е важно да обърнете внимание на здравето си. Правете профилактика, правете неща за укрепване на имунитета предвид идващите зимни месеци.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни предстои седмица на пътешествията. Луната от другия въздушен знак Близнаци ви подканя да разперите крила и да полетите нанякъде. В духовен аспект е добър период да помислите за развитието си, да обогатите кръгозора и знанията, да уточните целите си. Пълнолунието в Овен отмина, но кардиналната буря продължава и през тази седмица. Марс е в стихията си в полето на кариерата. Докато е там, а това ще продължи още няколко месеца, безпокойството в професионалната сфера ще поддържа висок адреналина ви.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей предстои емоционална седмица с начало Луна в другия въздушен знак Близнаци в съвпад с Юпитер. Личните дела ще бъдат на първо място. В служебните се намесват напрегнатите аспекти в кардиналните знаци. При някои проблеми със здравето ще искат определеност и яснота във вторник и сряда. За алтернативни методи за превенция подсеща планетният управител с хармоничен аспект към подстрекателя на проблеми Марс. Слънцето започва транзита си през зоната на кариерата в сряда. За месец напред професията и най-важният човек до вас са във фокуса на вниманието.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак седмицата започва измамно спокойно с Луна в предходния знак Близнаци. Много бързо обаче Марс от знака ви взима надмощие и ще управлява емоциите ви поне до четвъртък. Ако изтървете контрола над тях, ще бъдете вкарани в поредица от конфликти както в домашната среда, така и в професионалната. Вече съм писала, че Марс в Рак противопоставя човек на авторитети и шефове, но сега с подкрепата на Плутон и претенциите на Слънцето, марсовото бунтарство се увеличава многократно. Гневът е лош съветник, затова отбивайте тази енергия встрани, в безопасна посока. На тези от средната декада благоприятно ще влияе тригонът на Меркурий и Сатурн. Слънцето влиза в Скорпион в сряда, навлизате в един от най-благоприятните периоди в личната си година.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион предстои седмица, в която ще преоткриват значението на другия/другите в живота си. Опозицията на управителите на зодията създава вътрешни противоречия, които на приливи и отливи ще повлиява поведението докато тя трае, или още няколко месеца. Слънцето внася още повече огън и емоция особено за тези от първите градуси на знака, които празнуват рожден ден през тази седмица, тъй като тази астрологична картина се запечатва в солара. В сряда започва новата слънчева година на знака. Макар и напрегнато началото е обещаващо с подкрепата на шест планети във водни знаци.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби седмицата дава преимущество на всичко свързано с дома и най-близките. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци продължават и след пълнолунието в Овен. При вас като подвижен знак те преминават през ситото на ретроградния Сатурн, който във вторник е в хармоничен аспект с Меркурий. Това значи добри новини и благоприятно развитие на обстоятелства, които са ви притеснявали. В сряда Слънцето влиза в другия воден знак Скорпион, а с него и началото на юпитеровия период на личната година, време за растеж и победи.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 90 Плутон на 22.10.2024 г в 16:15 ч

На 23.10.2024 г в 1:14 ч Слънце в Скорпион

Луната е без курс на:

22.10.2024 0:00 – 22.10.2024 1:49

24.10.2024 7:47 – 24.10.2024 8:24

26.10.2024 11:03 – 26.10.2024 18:47

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 9-15 септември 2024
    2. gravatar Svetski за Седмичен хороскоп 2-8 септември 2024
    3. gravatar Нели Йорданова за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024
    4. gravatar Любов Шишкова-лютова Евелинова за Възврат на планета
    5. gravatar Michaela за Седмичен хороскоп 17-23 юни 2024